Πρωτότυπο Fujitsu με αναγνώστη ίριδας

by Nikos Kaimakamis • On 04-03-2015 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Fujitsu δίνει άλλο νόημα στην ασφαλή χρήση ενός smartphone με την παρουσίαση ενός πειραματικού μοντέλου με αναγνώστη της ίριδας του ματιού. 

Στο Mobile World Congress, στην Βαρκελώνη, η Fujitsu παρουσίασε τη δική της πρόταση για την αναγνώριση του ιδιοκτήτη ενός smartphone, πέρα από αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην περίπτωση της Fujitsu, ο κάτοχος της συσκευής, το μόνο που έχει να κάνει είναι να κοιτάξει το τηλέφωνό του και αυτό να ξεκλειδώσει.

Fujitsu-Iris-scanner

Η τεχνολογία αυτή δεν είναι και τόσο νέα, αλλά το επαναστατικό στοιχείο στην πρόταση της Fujitsu είναι ότι κατάφερε να μικρύνει τόσο πολύ σε διαστάσεις ώστε να μπορέσει να χωρέσει στις περιορισμένες διαστάσεις ενός Smartphone. H ίριδα του ματιού είναι μοναδική για κάθε άνθρωπο, ενώ το scanner του τηλεφώνου χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για να κάνει την πιστοποίηση της ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Η Fujitsu, δηλώνει ότι η μέθοδος αυτή είναι ισχυρή σε επίπεδο ασφαλείας, αλλά και εξαιρετικά ακριβής στην αναγνώριση προσώπων. Επιδίωξη της εταιρείας είναι να γίνει ευρύτερη χρήση της αναγνώρισης της ίριδας του ματιού σε smartphones και tablets που θα βρουν το δρόμο τους για τα καταστήματα, με τον στόχο της Fujitsu για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας της να τίθεται για μέσα στο οικονομικό έτος 2015.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons