Πρώτη η Samsung στις πωλήσεις LTE συσκευών

by George Polyzos • On 26-08-2014 • AT 4:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

SM-G800H_GS5 mini_Black_11

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της Strategy Analytics, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων συσκευών LTE για το δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία φέρεται να έχει πουλήσει 28,6 εκατομμύρια LTE smartphones το β’ τρίμηνο του 2014, κατέχοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 32,2%.

Μεγάλος χαμένος σύμφωνα με τις μετρήσεις της Strategy Analytics είναι η Apple η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση το α’ τρίμηνο του έτους με μερίδιο αγοράς 40,5% και πωλήσεις 32,7 εκατομμυρίων συσκευών. Αντίθετα, για το β’ τρίμηνο η Apple καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με μερίδιο 31,9%.

Αιτία της εναλλαγής στις πρώτες δύο θέσεις φέρεται να είναι η θετική εμπορική πορεία της ναυαρχίδας της Samsung, Galaxy S5, αλλά και η σαφώς ευρύτερη γκάμα συσκευών 4G που προσφέρει η κορεατική εταιρεία στην αγορά.

Στον αντίποδα, το iPhone 5s δεν κατάφερε να σηκώσει μόνο του το βάρος, καθώς η Apple δεν διαθέτει ουσιαστικά συσκευές στις κατηγορίες συσκευών χαμηλού και μεσαίου κόστους.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η LG Electronics με μερίδιο αγοράς της τάξης του 5,2%. Συνολικά, οι τρεις πρώτες εταιρείες της κατάταξης (Samsung, Apple, LG) κατέχουν το 70% της συνολικής αγοράς LTE (4G) smartphones.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο ερχόμενος Σεπτέμβριος αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία αφού αναμένονται ανακοινώσεις νέων συσκευών που κάποιοι ευελπιστούν ότι θα αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων (Apple με το iPhone 6) ή κάποιοι άλλοι ευελπιστούν να διατηρήσουν τα πρωτεία (Samsung με το Note 4 ή πρόσθετες συσκευές σειράς Alpha).

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons