Πρώτες εκτιμήσεις για τη συντριβή του SpaceShip Two

by Nikos Kaimakamis • On 04-11-2014 • AT 5:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

SpaceShipTwo Feathering

Η συντριβή του σκάφους διαστημικού τουρισμού SpaceShip Two της Virgin Galactic θορύβησε πολλούς και τώρα γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν τα αίτια. 

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην συντριβή του SpaceShip Two είναι η πρόωρη ενεργοποίηση της διαδικασίας περιστροφής των φτερών του σε γωνία 90 μοιρών, μία διαδικασία που ονομάζεται Feathering και γίνεται για να επιβραδύνει κατά πολύ την κάθοδό του από το όριο του Διαστήματος προς την Γη. Στην περίπτωση του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του συγκυβερνήτη και τραυμάτισε σοβαρά τον κυβερνήτη, η διαδικασία αυτή έγινε πολύ νωρίτερα από ό,τι έπρεπε.

Η ενεργοποίηση του συστήματος επιβράδυνσης του SpaceShip Two απαιτεί την ταυτόχρονη εντολή από τα δύο μέλη του πληρώματος, σε ταχύτητα που είναι περίπου 1,4 φορές η ταχύτητα του ήχου, αλλά στην περίπτωση του ατυχήματος φαίνεται ότι η εντολή δόθηκε πρόωρα σε ταχύτητα 1 Mach, σύμφωνα με τα όσα παρατήρησε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά το δυστύχημα αυτό, τα σχέδια της Virgin Galactic παγώνουν μέχρι να διερευνηθούν πλήρως και με σαφήνεια τα αίτια και να προκύψει το αναλυτικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων. Το σίγουρο είναι ότι κατά την πτώση του SpaceShip Two δεν σημειώθηκε κάποιου είδους έκρηξη, αφού οι δεξαμενές καυσίμου και οι κινητήρες βρέθηκαν στον τόπο της συντριβής σχεδόν άθικτα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons