Πρόβλεψη για ποικιλία χρωμάτων στις συσκευές iPhone του 2018

by George Polyzos • On 06-07-2018 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Πρόσφατη ανάλυση της TF International Securities δίνει τις πρώτες εκτιμήσεις για την εμπορική πορεία των συσκευών iPhone του 2018, ενώ θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Το μοντέλο των 6,5 ιντσών αναμένεται να διατεθεί σε εκδόσεις μαύρου, λευκού και χρυσού. Το entry-level μοντέλο με την οθόνη LCD των 6,1 ιντσών αναμένεται να λανσαριστεί σε γκρι, λευκό, μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί, δηλαδή θα υπάρχουν πέντε νέες χρωματικές εκδοχές για τη συγκεκριμένη έκδοση του iPhone. Ενδέχεται ωστόσο οι εκδόσεις σε «γκρι και λευκό» να είναι ουσιαστικά οι εκδόσεις Space Grey και Silver στις οποίες είναι ήδη διαθέσιμες για το iPhone X.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι πρόσθετες χρωματικές επιλογές σε entry-level iPhone δεν είναι κάτι εντελώς νέο για την Apple: όταν η εταιρεία παρουσίασε το iPhone 5C προ πενταετίας, το 2013, αυτό ήταν διαθέσιμο επίσης σε πέντε εναλλακτικές χρωματικές εκδόσεις.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες εκτιμήσεις της TF International Securities, θεωρείται ότι το iPhone με την OLED οθόνη των 6,5 ιντσών (ίσως το iPhone X Plus) θα κοστολογείται όσο και το σημερινό iPhone X, δηλαδή γύρω στα 1000 δολάρια, ενώ θα έχει δυνατότητα υποστήριξης δύο καρτών SIM. Αντίστοιχα, το μοντέλο με την οθόνη LCD των 6,1 ιντσών και με εμφάνιση ανάλογη με του iPhone X θα κυκλοφορήσει σε τιμή πέριξ των 700 δολαρίων. Το μοντέλο με την OLED οθόνη των 5,8 ιντσών αναμένεται να είναι περί τα 100 δολάρια φθηνότερο από το μοντέλο των 6,5 ιντσών, δηλαδή θα κοστίζει περίπου 900 δολάρια.

Η ανάλυση, που δημοσίευσε η ιστοσελίδα 9to5mac, ολοκληρώνεται με την εκτίμηση ότι τα OLED premium μοντέλα θα προτιμηθούν από τους early adopters ενώ η LCD έκδοση θα προτιμηθεί από την «γενική αγορά». Παράλληλα, υπολογίζεται ότι η Apple θα έχει σημαντική ετήσια αύξηση στις παραδόσεις συσκευών iPhone, με τα νέα μοντέλα που θα πουληθούν το δ’ τρίμηνο του 2018 να φτάνουν στα 70 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις έγιναν από τον Ming-Chi Kuo, πρώην κύριο αναλυτή της KGI Securities, ο οποίος διατηρεί ένα εξαιρετικό ρεκόρ σωστών εκτιμήσεων και προβλέψεων για θέματα που αφορούν στην Apple. Ο Kuo αποχώρησε από την KGI Securities τον Απρίλιο και εντάχθηκε στην TF International Securities.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons