Πρόβλεψη για διάθεση άνω του ενός δισ. smartphones το 2016

by George Polyzos • On 02-03-2016 • AT 9:46 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone-lifestyle

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Canalys, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones αναμένεται για το 2016 να ενισχυθούν σε ποσοστό 10% σε σχέση με πέρυσι.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κινητών τηλεφώνων, κάθε κατηγορίας, που θα πωληθούν φέτος σε παγκόσμια βάση, το 2016, σε επίπεδα ελαφρά άνω των 2 δισεκατομμυρίων συσκευών. Τα smartphones υπολογίζεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 77% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων, που θα διατεθούν το 2016.

Εκτίμηση της Canalys, την οποία συμμερίζονται και άλλες εταιρείες ερευνών, που δημοσίευσαν πρόσφατα στοιχεία για την αγορά των smartphones, όπως η Gartner, είναι ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του κλάδου βαίνουν επιβραδυνόμενοι.

Για παράδειγμα, το δ’ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με την Canalys, οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, μειώθηκαν, για πρώτη φορά, σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, το εξεταζόμενο διάστημα, πωλήθηκαν στην περιοχή 263 εκατ. συσκευές, αριθμός μειωμένος κατά 2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο ρυθμός ανάπτυξης, που πέτυχε το δ’ τρίμηνο του 2015 η συνολική αγορά των κινητών τηλεφώνων, διαμορφώθηκε στο 3%, σαφώς υποδεέστερος σε σχέση με τις επιδόσεις προηγούμενων ετών, ενώ οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 5%. Την άνοδο των πωλήσεων smartphones, που επιτεύχθηκε στην περιοχή της Ασίας, τροφοδότησαν, μεταξύ άλλων, οι αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού αναμένεται να φθάσουν το ορόσημο του 1 δις το 2019. «Ατμομηχανή» της αγοράς για τη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη θα αποτελέσουν οι χρήστες, οι οποίοι μετακινούνται, για πρώτη φορά, από τα συμβατικά τηλέφωνα σε συσκευές smartphone.

Στο μεταξύ, στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, η αγορά των smartphones υποχώρησε οριακά το 2015 κατά 0,4%. Για το τρέχον έτος, η Canalys εκτιμά ότι οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή θα ενισχυθούν κατά 4%, για να φτάσουν τα 182 εκατ. συσκευές.

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι δυνάμεις που τροφοδότησαν το 2015 και θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την παγκόσμια αγορά smartphones, είναι οι πωλήσεις χαμηλού κόστους συσκευών στις αναδυόμενες αγορές του πλανήτη και το σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον για premium συσκευές.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons