Οι Ισπανοί λένε ΟΚ στα links προς P2P downloads και index

by Stefanos Kofopoulos • On 19-09-2008 • AT 5:47 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

p2p people

Η απόφαση του Ισπανικού δικαστηρίου σχετικά με την νομιμότητα των links προς P2P download είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την χώρα αλλα για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά γιατί δεν μπορεί να ανακληθεί. Η ουσία είναι ότι παρά τις αντιρρήσεις και εφέσεις των Columbia, Disney Company Iberia, Twentieth Century Fox, Warner, Universal, Paramount, Sony, MGM το Ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι νόμικο να χρησιμοποιεί κάποιος index και link προς P2P downloads άσχετα με το αν κερδίζει χρήματα ή όχι από την διαδικασία, γιατί το index και τα links δεν περιέχουν πνευματική ιδιοκτησία αλλά “δείχνουν” αρχεία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια με την Ισπανική αστυνομία να συλλαμβάνει 15 Ισπανούς που σχετίζοταν με το site Sharemula.com που διατηρούσε index με αρχεία για το eDonkey. Λέτε να δούμε το Σουηδικό μοντέλο – νόμο και την υφιστάμενη κατάσταση – νομιμότητα του Pirate Bay να απλώνεται στην Ευρώπη; Όσοι ξέρουν Ισπανικά ας ρίξουν μια ματιά στην απόφαση [.pdf]

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αν μην τι άλλο αυτά είναι καλά νέα και αλλάζουν το σκηνικό όσον αφορά τα p2p προγράμματα όπως πχ το αγαπημένο πολλών emule ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons