Πρωτοβουλία από τη Viber και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

by George Polyzos • On 29-06-2018 • AT 10:53 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Viber στέλνει μήνυμα στους γονείς και στους μικρούς φίλους της εφαρμογής: Απολαύστε τις καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια στο Viber.

To Viber συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης των χρηστών για την ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων και των messaging apps ήρθε σε επαφή με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου προκειμένου τα στελέχη του να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπεύθυνους για τη διείσδυση της δημοφιλούς εφαρμογής στις μικρές ηλικίες στην Ελλάδα και τους κινδύνους που πιθανότατα προκύπτουν για τα παιδιά από τη χρήση της εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ανάμεσα στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα στα παιδιά το Viber είναι πρώτο και με διαφορά, ενώ ακολουθεί το Instagram και στην τρίτη θέση προτίμησης έρχεται το Facebook.

O Υπεύθυνος επικεφαλής της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου κύριος Γιώργος Κορμάς σημειώνει: «Το γεγονός ότι για να επικοινωνήσει κάποιος άγνωστος με ένα προφίλ στο Viber είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου με το οποίο συνδέεται είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τα παιδιά. Όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Η σωστή ενημέρωση και η προσοχή στη διαδικτυακή συμπεριφορά του ανηλίκου είναι πολύ σημαντικές για να αποφύγουμε κρούσματα εκφοβισμού, bullying, και εξαπάτησης από ψεύτικα προφίλ».

Καθώς την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών η χρήση των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου από τα παιδιά αυξάνεται και μαζί με αυτά και η αλληλεπίδραση στα social media, η Viber προχώρησε την δημιουργία ενός ενημερωτικού βίντεο που απευθύνεται με απλά λόγια στα παιδιά και εξηγεί τους λόγους που η αγαπημένη τους εφαρμογή εγγυάται την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών τους δεδομένων, αλλά και τι πρέπει να προσέχουν για να αποφύγουν οποιοδήποτε κίνδυνο. Το μήνυμα απευθύνει ο ίδιος ο Atanas Raykov, Director Business Development CIS, CEE & MENA, Viber.

Τέλος το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – www.saferinternet4kids.gr – σε συνεργασία με τη Viber δημιούργησε ένα έντυπο με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες για το Viber και την ασφαλή χρήση του.  Μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωτικό έντυπο από τον σύνδεσμο  https://saferinternet4kids.gr/wp-content/uploads/2018/06/viber.pdf

Δείτε  το μήνυμα στο βίντεο του Atanas Raykov προς τους νεαρούς χρήστες του Viber:

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons