Προτεραιότητα επενδύσεων σε ασφάλεια δεδομένων και cloud

by George Polyzos • On 14-06-2016 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Toshiba-P50W-C_image_FLIPPED_V1

H Toshiba Europe αποκαλύπτει ότι η ασφάλεια δεδομένων, σε ποσοστό 54%, και οι νέες λύσεις cloud, σε ποσοστό 52%, θα είναι οι βασικοί τομείς επενδύσεων για τα τμήματα IT στην Ευρώπη φέτος.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προκύπτει από μια νέα έρευνα σε 400 senior IT decision makers σε μεσαίες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη έρευνα την οποία ανέθεσε η Toshiba στην ανεξάρτητη εταιρία ερευνών ICM Unlimited, αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό IT λόγω του πολλαπλασιασμού των συσκευών και της ανόδου του Internet of Things και πώς αυτές οι τάσεις οδηγούν σε αυξημένες απαιτήσεις για προσωπικό και διοικητικό συμβούλιο.

Οι απαιτήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση των αναβαθμίσεων λογισμικού – που θεωρούνται η μεγαλύτερη πρόκληση αναφορικά με τη διαχείριση πολλαπλών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο (36%) και στη Γερμανία (39%) – μέχρι την προστασία των επιχειρήσεων από απειλές ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν από την αύξηση των touchpoints.

Καθώς περισσότερες συσκευές από ποτέ μπορούν να συνδέονται με εταιρικά δεδομένα, με το 62% του προσωπικού σε όλες τις αγορές να χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές όπως smartphones (42%) και tablets (31%) για εργασία εξ’ αποστάσεως, οι εταιρίες θεωρούν πλέον την ασφάλεια ως προτεραιότητα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι πολλαπλές απειλές σε επίπεδο IT ασφαλείας οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχή reviews, με πάνω από 60% των επιχειρήσεων να έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση της στρατηγικής ασφαλείας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ένας στους πέντε senior IT decision makers βλέπουν τις εξωτερικές κυβερνοεπιθέσεις σαν το μεγαλύτερο κίνδυνο στην εταιρική ασφάλεια, ενώ οι ιοί (22%) είναι ο βασικότερος παράγοντας ανησυχίας στη Γαλλία.

Toshiba-Satellite_Radius_11_L10W-B_Laptop_Mode_Café_outdoor_zoomed_01a

Προκειμένου να διασφαλίσουν μια επαρκή ισορροπία ασφαλείας, επιτρέποντας στο προσωπικό να χρησιμοποιεί τις συσκευές της επιλογής του, οι έξυπνες και συνειδητοποιημένες αγορές IT είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η χαμηλή διάρκεια μπαταρίας (41%) είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι senior IT decision makers, καταδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε συσκευές που είναι φτιαγμένες για εταιρική χρήση, όπως ο Toshiba Portégé Z20t-C που προσφέρει διάρκεια μπαταρίας έως 17 ώρες.

Οι λύσεις Cloud είναι επίσης μια βασική επένδυση, που βοηθάει τις εταιρίες να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό καθώς επιτρέπουν απλούστερη διαχείριση δεδομένων, εγγράφων και εφαρμογών που οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν στις συσκευές τους. Μέσω cloud computing, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IT σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, γεγονός που τους επιτρέπει να αυξάνουν ή να μειώνουν τις τεχνολογικές τους υποδομές σε απόλυτη συνάρτηση με την επιχείρηση.

Περισσότερα αποτελέσματα και ευρήματα από τον οδηγό Make IT Work της Toshiba, που παρουσιάζεται στην Ευρώπη είναι διαθέσιμα για κατέβασμα μέσω της ιστοσελίδας Make IT Work της Toshiba.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons