Προσθήκη AR δυνατοτήτων με τη βοήθεια του ZED mini

by Nikos Kaimakamis • On 06-01-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

To ZED Mini μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα HTC Vive ή ένα Oculus Rift προκειμένου να δώσει augmented reality δυνατότητες σε ένα VR κράνος. 

Το ZED Mini είναι ένα μικρό αξεσουάρ που μπορεί να προσαρμόζεται πάνω σε ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας, προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα να πάρει εικόνες από τον πραγματικό κόσμο και να τις μεταφέρει στο εικονικό περιβάλλον που προβάλλεται μέσα από τις οθόνες στα μάτια του χρήστη. Με την τροφοδότηση εικόνων AR στο κράνος, θα μπορεί κανείς να τρέχει πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που θα συνδυάζουν τις δύο τεχνολογίες με έναν δημιουργικό τρόπο.

Το ZED Mini είναι μία συσκευή με δύο κάμερες που έχουν μεταξύ τους απόσταση 65 χιλιοστών, ενώ ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που αποσκοπεί στο να μιμηθεί το ανθρώπινο μάτι. Οι κάμερες αυτές μπορούν να υπολογίσουν τη θέση του χρήστη στο φυσικό χώρο, προκειμένου να μπορούν οι κάρτες γραφικών των συνοδευτικών υπολογιστών να βοηθήσουν στην αλληλεπίδραση του χρήστη με φυσικά αντικείμενα.

Το ZED Mini συνδέεται με έναν κράνος με διεπαφή USB Type C, υποστηρίζοντας ανάλυση εικόνας 720p σε ταχύτητα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η οπτική γωνία του ZED Mini είναι 100 μοίρες, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του οι προγραμματιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν εφαρμογές που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία αυτή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons