Προσγείωση πυραύλου από την Blue Origins

by Nikos Kaimakamis • On 27-11-2015 • AT 10:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

blueorigin_launch

O Jeff Bezos ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Blue Origins κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία έναν πύραυλο New Shepard, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

H Blue Origins είναι η αεροδιαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos και είχε ξεκινήσει να δοκιμάζει τους πυραύλους New Shepard από τον περασμένο Απρίλιο. Μετά από κάποιες δοκιμές, έγινε εφικτό να εκτοξευτεί ο πύραυλος και να επιστρέψει στο σημείο εκτόξευσης χωρίς ατυχήματα.

Ο βασικός λόγος που η Blue Origins ασχολείται με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων της είναι επειδή στοχεύει σε μία μεγάλη μείωση του κόστους για τα διαστημικά ταξίδια και τις μεταφορές εκτός τροχιάς.

blue-origin-rocket

Ο κινητήρας του πυραύλου της Blue Origins είναι ο BE-3 με ισχύ 110.000 pounds. H επιτυχημένη δοκιμή έγινε στο Δυτικό Τέξας. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε σε ταχύτητα 623 km/h και έφτασε σε απόσταση 1524 μέτρων από το έδαφος. Μόλις ξεκίνησε η φάση της καθόδου, ο πύραυλος αντέστρεψε τη ροή των κινητήρων του και κατέβηκε προς την επιφάνεια προσεδάφισης με ταχύτητα 7.1 km/h.

Προσπάθειες επαναχρησιμοποίησης πυραύλων κάνει και η SpaceΧ με τον Falcon, αλλά οι δοκιμές της δεν έχουν στεφθεί ακόμα με επιτυχία. Η διαφορά πάντως είναι ότι η SpaceX πειραματίζεται με πυραύλους που βγαίνουν από την ατμόσφαιρα και επιστρέφουν σε πλωτές επιφάνειες προσγείωσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons