Προς την εποχή του Internet of Drones

by Nikos Kaimakamis • On 20-01-2016 • AT 2:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

internet of drones

Το Internet of Drones είναι μια φράση που ορίζει τη διαδικασία ρύθμισης της κυκλοφορίας των drones σε ένα μοντέρνο αστικό περιβάλλον. 

Η χρήση των drones σημειώνει άνοδο και οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να καθορίσουν την κίνηση των drones με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων, ατυχημάτων και άλλων συμβάντων με ζώα. Ο εναέριος χώρος, σύμφωνα με το Internet of Drones, χωρίζεται σε ζώνες, για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο αντίστοιχος Zone Service Provider, ή ZSP, ένας σημείο ελέγχου της κάθε περιοχής.

Ο ZSP του Internet of Drones είναι ειδικό λογισμικό το οποίο λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και ρυθμίζει με ανάλογο τρόπο την αυτόνομη κίνηση των drones. Για την επικοινωνία των drones θα γίνεται χρήση του cloud, ενώ τις υπηρεσίες αυτές θα μπορεί να χρησιμοποιήσουν και η Amazon με την Google που ενδιαφέρονται για την εκτεταμένη χρήση drones.

Η NASA έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με την Exelis προκειμένου να αναπτύξουν ένα διαφορετικό σύστημα εντοπισμού drones όσο περισσότερο αυξάνεται η χρήση των drones. Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι το εάν θα ενσωματωθεί αυτό το σύστημα στο πλαίσιο του Internet of Drones, όπως ακριβώς το οραματίζονται οι επιστήμονες που έχουν γράψει αντίστοιχα papers για αυτό.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons