Προς πώληση το πρώτο 3D printed αυτοκίνητο

by Nikos Kaimakamis • On 09-11-2015 • AT 2:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

LM_3D_printed_car_02

Το πρώτο 3D printed όχημα της Local Motors παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα και είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία. 

Οι πρώτες προπαραγγελίες για το 3D Printed όχημα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2016, ενώ η τελική του τιμή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 53.000 δολάρια. Το όχημα έχει τον κωδικό LM3D Swim και θυμίζει σε σχεδιασμό ένα τυπικό buggy. H παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη του χρόνου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τενεσί του Τέξας.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ένα 3D printed αυτοκίνητο να μπαίνει σε κανονική παραγωγή και όχι μόνο ως εκθεσιακό, concept ή ρεπλίκα. Η τιμή του δεν είναι προσιτή, αλλά παραμένει ένα μοναδικό προϊόν, το οποίο θα μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κατόχου του.

LM_3D_printed_car_01

Τα θερμοπλαστικά υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το Local Motors LM3D Swim έρχονται από την SABIC που έχει ηγετική θέση στον τομέα αυτό, ενώ το λογισμικό για τη δημιουργία του οχήματος έχει αναπτυχθεί από την Siemens.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε το πώς συμπεριφέρεται το πρώτο 3D pirnted όχημα σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στο οδικό δίκτυο. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της αυτοκίνησης αλλάζει ριζικά μετά την έναρξη των πωλήσεών του.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons