Προϊόντα και εφαρμογές με αξιοποίηση διαστημικών τεχνολογιών

by George Polyzos • On 25-05-2016 • AT 10:56 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tech

Μετά από ένα δημιουργικό 24ωρο και τη συμμετοχή 12 ομάδων ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος εθνικός επιχειρηματικός διαγωνισμός ActInSpace που διοργάνωσε το si-Cluster στις 20-21 Μαΐου στο α2-innohub.

Νέοι επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές και νέοι επαγγελματίες, δημιούργησαν μοναδικές λύσεις και προϊόντα με τη χρήση διαστημικών δεδομένων, διεκδικώντας μια θέση στον διεθνή τελικό στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου.

Το έναυσμα δόθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου από τον Δρ. Jorge Sanchez, CSFO του Corallia και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του si-Cluster. Ακολούθως, την έναρξη του διαγωνισμού τίμησαν με χαιρετισμό ο πρωτοπόρος ερευνητής και παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκός επιστήμονας Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, επίτιμος Διευθυντής στο Applied Physics Laboratory του πανεπιστημίου Johns Hopkins, και ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, General Director του Corallia και ένθερμος υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες υποστηρίχτηκαν από διακεκριμένους μέντορες τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο και δημιούργησαν τα δικά τους καινοτόμα προϊόντα και επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία παρουσίασαν σε ειδική τελετή στα μέλη της επιτροπής μετά από 24 ώρες.

Οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι MaGOS, Hermes, Drone2ship, Smart Weather Balloon, Orion και Uranus. Η ομάδα MaGOS είναι η ελληνική νικήτρια ομάδα που έλαβε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Τουλούζη, ευγενική χορηγία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διεθνή τελικό. Το προϊόν που ανέπτυξε είναι ένα «μαγνητικό χέρι» (wearable) που θα μπορεί να μεταφράζει τις προτάσεις ανθρώπων με προβλήματα ομιλίας που κάνουν χρήση της νοηματικής, με τη βοήθεια smartphone εφαρμογής.

Άλλα προϊόντα και λύσεις που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνικού ActInSpace με την αξιοποίηση των διαστημικών δεδομένων, ήταν εφαρμογή για απεικόνιση μηνυμάτων στον νυχτερινό ουρανό μέσω μικροσκοπικών δορυφόρων, εφαρμογή για τον εντοπισμό θέσης ακριβείας μέσω κινητών τηλεφώνων για απεγκλωβισμό ανθρώπων, δημιουργία αερο-οχήματος για την εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για διάσωση ανθρώπων και παροχή ιατρικής περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές, «έξυπνα μπαλόνια» για τη μετάδοση μετεωρολογικών δεδομένων ακριβείας κ.ά.

Η νικήτρια ομάδα MaGos θα διαγωνιστεί στον παγκόσμιο τελικό του ActInSpace με έπαθλο μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστροναύτες της Novespace και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί στη θερμοκοιτίδα του si-Cluster στο 2-innohub, τη μοναδική θερμοκοιτίδα στην Ελλάδα με πιστοποίησης EU|BIC.

Επιπλέον, όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο ActInSpace, ανεξαρτήτως διάκρισης, μπορούν να διεκδικήσουν ένα Voucher αξίας 100.000€ για δορυφορικά δεδομένα από την Airbus Defence and Space, καθώς και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους και τη δημιουργία της δικής τους start-up.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons