Απαγόρευση χρήσης του Kaspersky Antivirus από δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ

by George Polyzos • On 14-12-2017 • AT 3:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση χρήσης από ομοσπονδιακές υπηρεσίες και οργανισμούς του Kaspersky Antivirus και οποιουδήποτε άλλου λογισμικού της Kaspersky.

Μάλιστα ο σχετικός νόμος θα βρίσκει εφαρμογή ακόμη και σε προϊόντα εταιρειών που ελέγχονται από την Kaspersky, με οποιονδήποτε τρόπο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η σύγκρουση της αμερικανικής κυβέρνησης με την ρωσική εταιρεία Kaspersky ξεκίνησε όταν η Wall Street Journal προχώρησε σε δημοσίευμα που αφορούσε χάκερς οι οποίοι εργάζονταν για λογαριασμό της ρωσικής κυβέρνησης και είχαν κλέψει αρχεία από πράκτορα της αμερικανικής NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας).

Ο πράκτορας φέρεται να επεξεργάστηκε τα επίμαχα, διαβαθμισμένα έγγραφα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα αυτά να «σαρωθούν» από την cloud υπηρεσία antivirus της Kaspersky που ήταν ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή.

Η Kaspersky παραδέχθηκε ότι είχε «εντοπίσει» τα έγγραφα της NSA, άλλα μόλις το έπραξε, διέγραψε τα επίμαχα αρχεία τα οποία το antivirus είχε συλλέξει για ανάλυση κακόβουλου λογισμικού. Συγχρόνως η εταιρεία προσφέρθηκε να επιτρέψει σε ανεξάρτητους ερευνητές να εξετάσουν των κώδικα του λογισμικού της.

Προφανώς, αυτές οι εξηγήσεις δεν στάθηκαν αρκετές με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από το Κογκρέσο ο σχετικός νόμος που απαγορεύει της χρήση λογισμικού της Kaspersky από ομοσπονδιακές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2018.

Πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η Kaspersky θα έπρεπε να είχε ενημερώσει η ίδια τις αμερικανικές αρχές για το συμβάν, καθώς τώρα καλείται να αποδείξει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη ή ότι δεν βοήθησε τους πράκτορες της ρωσικής κυβέρνησης να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons