Πρόγραμμα Security Bounty από την Apple

by Nikos Kaimakamis • On 05-08-2016 • AT 12:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Apple-Store

H Apple ακολουθεί το παράδειγμα άλλων εταιρειών και παρουσιάζει το δικό της πρόγραμμα Security Bounty, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο. 

Το πρόγραμμα Security Bounty της Apple, όπως και τα αντίστοιχα προγράμματα των άλλων εταιρειών, υπόσχεται την πληρωμή διόλου ευκαταφρόνητων ποσών σε όποιους εντοπίσουν ευαίσθητα σημεία στην ασφάλεια του λογισμικού της. Το πρόγραμμα της Apple ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Συνέδριο Black Hat, όπου ο Ivan Krstic, επικεφαλής της ασφάλειας λογισμικού της Apple, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την αποστολή προσκλήσεων σε 12 ερευνητές στην αρχή και αρκετούς ακόμα αφότου ξεκινήσει το πρόγραμμα και ενδιαφέρονται να εξετάσουν το λογισμικό της Apple. Ωστόσο, εάν κάποιος ανεξάρτητος ελεγκτής εντοπίσει κάποιο σοβαρό bug στο θέμα της ασφάλειας του λογισμικού της Apple, μπορεί να το κοινοποιήσει στην εταιρεία και να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Οι αμοιβές για όποιον εντοπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στο λογισμικό της Apple είναι μεγάλες, στο πλαίσιο του προγράμματος Security Bounty, αφού ξεκινούν από τα 20.000 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 200.000 δολάρια, αλλά υπάρχει η προτροπή της Apple να δοθεί το ποσό σε φιλανθρωπικό σκοπό για όποιον το επιθυμεί και εκείνη θα φροντίσει να δώσει το ποσό στον δικαιούχο της αμοιβής.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons