Προεπισκόπηση του Mozilla Firefox OS 2.5

by Nikos Kaimakamis • On 11-11-2015 • AT 11:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Firefox-OS

H Mozilla παρουσίασε το Firefox OS 2.5 developer preview το οποίο έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί και σε συσκευές με λειτουργικό Android. 

Η πρώιμη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της Mozilla έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Firefox OS 2.5 σε μία Android συσκευή χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μίας τρίτης εφαρμογής που να το κάνει αυτό.

Firefox-OS-Android-preview

Το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει ορισμένες ενδιαφέρουσες βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του Firefox OS, όπως είναι η υποστήριξη των προσθέτων, η δυνατότητα ιδιωτικής περιήγησης στο web σε συνδυασμό με προστασία από εντοπισμό και η δυνατότητα να βάζει κανείς συντόμευση με ένα website στην αρχική οθόνη.

Για να δοκιμάσει κανείς σε ένα Android smartphone το Firefox OS 2.5, αρκεί να πληκτρολογήσει https://hacks.mozilla.org/2015/11/firefox-os-2-5-developer-preview-an-experimental-android-app/ στον browser του και να κατεβάσει το APK το οποίο θα εγκαταστήσει στο smartphone του.

Το λειτουργικό σύστημα θα θυμίζει έναν Android Launcher, ο οποίος θα αλλάξει το interface, ενώ θα έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές για την ολοκλήρωση ενεργειών, όπως είναι η ανάγνωση των emails, το άνοιγμα μίας ιστοσελίδας και η πραγματοποίηση κλήσεων.

Με την πρωτοβουλία της αυτή, η Mozilla θέλει να προσεγγίσει ένα σαφώς πιο ευρύ κοινό για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons