Προβλήματα στην παραγωγή του iPhone 6

by George Polyzos • On 22-08-2014 • AT 2:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iphone6_render

 

Προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η παραγωγή των μελλοντικών συσκευών της Apple, καθώς οι προμηθευτές της εταιρείας δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις παραγωγής των νέων οθονών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές προερχόμενες από τους προμηθευτές της Apple, το πρόβλημα προέκυψε όταν έπρεπε να γίνει επανασχεδιασμός της παραγωγής κάτι που μοιραία οδήγησε σε διακοπή των εργασιών για ένα χρονικό διάστημα.

Οι πηγές του Reuters υποστηρίζουν ότι η παραγωγή των πάνελ σταμάτησε όταν το backlight που βοηθά τον φωτισμό της οθόνης έπρεπε να επανασχεδιαστεί, κάνοντας έτσι το σύνολο των γραμμών συναρμολόγησης των οθονών να βρίσκονται σε αναμονή για ένα μέρος του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Αιτία του προβλήματος, πάντα σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, ήταν η επιθυμία της Apple να δημιουργήσει ένα ακόμη λεπτότερο smartphone οπότε απαίτησε από τους προμηθευτές της τη χρήση ενός ενιαίου στρώματος φιλμ οπίσθιου φωτισμού, αντί των δύο στρωμάτων που συνήθως χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, η νέα εφαρμογή δεν ήταν αρκετά φωτεινή και απαιτήθηκε ο επανασχεδιασμός του οπίσθιου φωτισμού για να μπορέσει να προσαρμοστεί. Αυτό το γεγονός οδήγησε σε καθυστέρηση του συνόλου της γραμμής παραγωγής.

Στο δημοσίευμα δεν ξεκαθαρίζεται αν το παραπάνω πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση του λανσαρίσματος της συσκευής, που τοποθετείται χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου ή αν θα οδηγήσει σε περιορισμούς στην αρχική διαθεσιμότητα του νέου iPhone.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι οθόνες του νέου iPhone θα παραχθούν από τις ιαπωνικές Japan Display και Sharp και την κορεατική LG Display.

Σίγουρα το συγκεκριμένο θέμα επιβεβαιώνει του κινδύνους και τις προκλήσεις που ελλοχεύουν στον σχεδιασμό των κορυφαίων προϊόντων τεχνολογίας, αλλά και τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις που θέτει η Apple προς τους προμηθευτές της.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons