Προβλήματα σύνδεσης στα iPhone XS και XS Max; – Πρώτες εκτιμήσεις πωλήσεων

by George Polyzos • On 25-09-2018 • AT 2:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε στη φάση των προ-παραγγελιών των νέων iPhone XS και XS Max, ωστόσο αλλού οι συσκευές έχουν ήδη φτάσει στα χέρια των κατόχων τους.

Αυτοί οι πρώτοι κάτοχοι είναι αυτοί όμως που ήδη εκφράζουν παράπονα ότι οι νέες τους συσκευές, μετά το πρώτο σαββατοκύριακο χρήσης, εμφανίζουν «φτωχή» λήψη σήματος LTE και Wi-Fi, κάτι που μεταφράζεται σε χαμηλότερες ταχύτητες πρόσβασης σε σχέση με τα μοντέλα τα οποία κατείχαν προηγουμένως.

Οι καταγγελίες έγιναν στο φόρουμ υποστήριξης της Apple, στα φόρουμ της ιστοσελίδας MacRumors και στο Reddit, ενώ όπως φαίνεται το πρόβλημα αφορά χρήστες στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών και δεν σχετίζεται με έναν συγκεκριμένο πάροχο ή μία συγκεκριμένη περιοχή.

Τα παράπονα προκάλεσαν έκπληξη καθώς η νέα σειρά XS θεωρητικά διαθέτει υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης (Wi-Fi και LTE) σε σχέση με το iPhone X, σύμφωνα με διάφορες δοκιμές που δημοσιεύτηκαν (SpeedSmart). Μάλιστα, όπως απέδειξε το teardown του iFixit στις συσκευές έχει τοποθετηθεί και νέα γραμμική κεραία λήψης σήματος.

Προς το παρόν απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και μεταξύ των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες διακινούνται σενάρια ότι το πρόβλημα οφείλεται σε υπερφόρτωση των δικτύων ή για τους πιο απαισιόδοξους το πρόβλημα οφείλεται σε σοβαρή δυσλειτουργία του hardware, θυμίζοντας έντονα το «antenna-gate» που είχε συνοδεύσει το λανσάρισμα του iPhone 4.

Παρόλα αυτά οι προ-παραγγελίες και σε άλλες αγορές οι πωλήσεις συνεχίζονται κανονικά. Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της TF International Securities, εξέδωσε μάλιστα σημείωμα προς τους επενδυτές, το οποίο αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα MacRumors, στο οποίο εξετάζει την αποδοχή και την μελλοντική πορεία των iPhone XS, iPhone XS Max και Apple Watch Series 4.

Στην εν λόγω ανάλυση υποστηρίζεται ότι η ζήτηση για το iPhone XS Max είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές υψηλότερη από του iPhone XS. Οι χρωματικές εκδόσεις gold και space grey φαίνεται να είναι δημοφιλέστερες, ενώ επίσης πολύ δημοφιλής αποδεικνύεται και η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 256GB.

Η ανάλυση θεωρεί ότι η έκδοση με χωρητικότητα 512GB θα αντιμετωπίσει προβλήματα ελλείψεων λόγω της εξάρτησης από την Samsung, σε επίπεδο NAND Flash μνημών.

Για το Apple Watch Series 4 η ανάλυση της TF International Securities θεωρεί ότι η ζήτηση είναι επίσης μεγαλύτερη του αναμενόμενου και ήδη η πρόβλεψη κάνει λόγο για αύξηση των συσκευών που θα καταφέρει να πουλήσει η Apple στις 18,5-19,5 εκατομμύρια μονάδες.

Τέλος, η πρόβλεψη του Kuo είναι ότι πολύ περισσότεροι καταναλωτές θα επιλέξουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους επιλέγοντας το iPhone XR.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons