Προβλήματα στο Android 5.0 από το encryption

by Nikos Kaimakamis • On 21-11-2014 • AT 5:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

Android-One-group-UI

H default ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης στο Android 5.0 Lollipop φέρεται να προκαλεί μη αναστρέψιμα προβλήματα στην απόδοση των συσκευών. 

Οι πληροφορίες έρχονται από το AnandTech και λένε ότι μπορεί να είναι καλή η επιλογή του να υπάρχει κρυπτογράφηση με την ενεργοποίηση του Android 5.0 Lollipop, αλλά χρήστες των Nexus 6 και 9 φέρονται να έχουν δει σοβαρά προβλήματα στη χρήση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση στην απόδοση ενός Nexus 6 με την αναβάθμιση εμφανίζεται να είναι της τάξης του 63%, με μεγάλη πτώση στην ταχύτητα απόκρισης της συσκευής, που φαίνεται να έχει πέσει κατά 50%. Το Phone Arena σημειώνει ότι οι νέες συσκευές που θα έχουν προεγκατεστημένο το Android 5.0 Lollipop θα έχουν και την κρυπτογράφηση, άρα και μειωμένη απόδοση. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί κανείς να το απεγκαταστήσει, άρα και να διορθώσει το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης.

Τυχεροί είναι οι χρήστες που θα αναβαθμίσουν τις συσκευές τους από μία παλαιότερη έκδοση Android σε Lollipop, γιατί θα ενεργοποιήσουν εκ των υστέρων την κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να την απενεργοποιήσουν εάν εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα στην απόδοση της συσκευής τους. Ήδη οι developers εργάζονται προς την κατεύθυνση του να παρουσιάσουν έναν τρόπο απενεργοποίησης της εξ’ ορισμού κρυπτογράφησης στις Nexus συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons