Προβλήματα στη λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης Galileo

by Nikos Kaimakamis • On 20-01-2017 • AT 4:18 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Τα ατομικά ρολόγια των δορυφόρων του συστήματος Galileo αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. 

Το στοιχείο αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην λειτουργία του συστήματος Galileo, καθώς από τα 18 ρολόγια που βρίσκονται εγκατεστημένα σε ισάριθμους δορυφόρους που είναι αυτή τη στιγμή σε τροχιά, τα 9 φαίνεται να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC. Τα ρολόγια αυτά είναι ένα από τα στοιχεία που έκανε το σύστημα Galileo να διαφημίζει την ακρίβειά του σε σχέση με το αμερικανικό σύστημα GPS.

Το σύστημα Galileo έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον περασμένο Δεκέμβρη, ενώ με την εμφάνιση αυτού του προβλήματος οι χειριστές του συστήματος καλούνται να αναλάβουν δράση, διορθώνοντας το σφάλμα προτού να γίνει εκτόξευση κάποιου άλλου δορυφόρου του συστήματος. Το προσωπικό της ESA προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος, ενώ το σύστημα Galileo συνεχίζει να λειτουργεί.

Για να είναι πλήρως λειτουργικό το σύστημα Galileo θα πρέπει να υπάρχει ένας ενεργός σχηματισμός 24 δορυφόρων και όχι οι 18 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά, επομένως είναι μεγάλης σημασίας το εάν θα συνεχίσουν οι εκτοξεύσεις κανονικά. Το Galileo αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ευρώπη, η οποία θέλει να βασίζεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στο δικό της σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons