Προβλήματα με τους επεξεργαστές της οικογένειας Intel Skylake

by Nikos Kaimakamis • On 08-12-2015 • AT 11:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

intel skylake

Ο συνδυασμός μερικών συστημάτων ψύξης με επεξεργαστές της οικογένειας Intel Skylake έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στα motherboards. 

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι συστήματα ψύξης τρίτων κατασκευαστών προκαλούν μία αλλαγή στο σχήμα του πλαισίου του επεξεργαστή της οικογένειας Intel Skylake, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς τόσο στον ίδιο τον επεξεργαστή όσο και στην μητρική κάρτα του υπολογιστή. Η πληροφορία έρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το site Games Hardware, το οποίο εντόπισε το πρόβλημα.

intel skylake bends

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί, το πρόβλημα φαίνεται να είναι στο λεπτό μέγεθος του πλαισίου του επεξεργαστή της Intel, στοιχείο που τον κάνει να μην εφαρμόζει καλά στην μητρική. Πολλοί κατασκευαστές τροφοδοτικών και συστημάτων ψύξης έσπευσαν να σχολιάσουν την είδηση στο γερμανικό site, τονίζοντας ότι η ζημιά μπορεί να προκληθεί κατά τη διαδικασία μεταφοράς ενός υπολογιστή για αυτό και συνιστούν την αφαίρεση του συστήματος ψύξης και την επανατοποθέτησή του μετά την μεταφορά.

Κάθε νέο chip της Intel έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές αναφορικά με την πίεση που μπορεί να δεχτεί, με τη γενιά των Intel Skylake να μπορεί να αντέξει στατικό βάρος μέχρι και τα 22.6 κιλά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ars Technica. Κάποιοι κατασκευαστές συστημάτων ψύξης σημειώνουν ότι θα επανασχεδιάσουν τα συστήματά τους προκειμένου να μην εμφανίζονται ανάλογα προβλήματα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons