Αναβάθμιση λογισμικού δημιουργεί προβλήματα στο θερμοστάτη Nest

by Nikos Kaimakamis • On 15-01-2016 • AT 2:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics Newsroom

nest

O έξυπνος θερμοστάτης της Nest, μετά από ένα προγραμματισμένο software update, αντιμετώπισε πρόβλημα και άφησε πολλά σπίτια χωρίς θέρμανση. 

Το πρόβλημα με τον θερμοστάτη Nest έδειξε μία πιθανή παράμετρο που δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη στην ανάπτυξη των έξυπνων σπιτιών. Με το πακέτο αναβάθμισης λογισμικού 5.1.3 της Nest, αρχικά δεν εντοπίστηκαν προβλήματα, αλλά σταδιακά οι θερμοστάτες άρχισαν να εμφανίζουν δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα να μένουν πολλά σπίτια χωρίς θέρμανση.

Το πρόβλημα φαίνεται πως έχει να κάνει με την φόρτιση της μπαταρίας του θερμοστάτη, η οποία έχανε πολύ γρήγορα την φόρτισή της. Η Nest επιλήφθηκε άμεσα του προβλήματος και δηλώνει πλέον ότι έχει διορθώσει το σφάλμα στο 99.5% των περιπτώσεων. Παρόλα αυτά, παραμένει το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι ένα πακέτο αναβάθμισης λογισμικού μπορεί να προκαλέσει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα όπως είναι η παύση λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης.

Για τη διόρθωση του σφάλματος η Nest συμβουλεύει τους κατόχους του θερμοστάτη της να αφαιρέσουν τη συσκευή και να δοκιμάσουν να την φορτίσουν με ένα καλώδιο USB για μία ώρα περίπου και ταυτόχρονα να πατήσουν μια σειρά από πλήκτρα πάνω της. Το σίγουρο είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα κάνουν αυτή τη διαδικασία με… κρύα χέρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons