Πρόβλημα με adware στους υπολογιστές Lenovo, πως θα το διορθώσετε

by Nikos Kaimakamis • On 20-02-2015 • AT 1:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Lenovo-Y70-Touch_9

Μία ανησυχητική είδηση αναφορικά με τους υπολογιστές της Lenovo έκανε την εμφάνισή της, σύμφωνα με την οποία έχουν προεγκατεστημένο adware που κλέβει δεδομένα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το adware με το όνομα Superfish, το οποίο τοποθετεί διαφημίσεις σε websites και σε σημεία που κανονικά δεν εμφανίζονται οι διαφημίσεις αυτές, ενώ το adware έχει την ικανότητα να παρεμβαίνει και σε συνδέσεις https, παρόλο που αυτές θεωρούνται πιο ασφαλείς. Δημιουργεί το δικό του πιστοποιητικό ασφαλείας, το οποίο το κάνει να περνά το φίλτρο προστασίας του website.

H Lenovo έχει σταματήσει να εγκαθιστά το Superfish από τον Γενάρη και έπειτα, αλλά καλό θα ήταν να γίνει έλεγχος σε κάθε σύστημα για τυχόν εμφανίσεις του, ειδικά σε όσα συστήματα έχουν αγοραστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Οι κάτοχοι υπολογιστών Lenovo μπορούν να ανοίξουν τον Πίνακα Ελέγχου, ή Control Panel, να επιλέξουν την προσθαφαίρεση ή κατάργηση προγραμμάτων, να βρουν το Visual Discovery Superfish, όπως ονομάζεται το adware και έπειτα να το απεγκαταστήσουν από το σύστημά τους.

Έπειτα θα πρέπει να τρέξουν ως administrators το Microsoft Management Console και από εκεί να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία. Πρώτα στο File>Add/Remove Snap In, μετά επιλέγουν Certificates>Add, μετά Computer Account>Next, έπειτα Local Computer>Finish. Πατάτε ΟΚ και μετά βρίσκετε το Trusted Root Certification Authorities> Certificates και εκεί βρίσκετε και διαγράφετε την εγγραφή του Superfish. Εάν πάτε στο https://filippo.io/Badfish/ θα έχετε τη δυνατότητα να τσεκάρετε online εάν έχετε μολυνθεί με το συγκεκριμένο adware.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons