Πρόβλεψη συντροφικού μέλλοντος μέσω αλγορίθμου

by Nikos Kaimakamis • On 02-12-2015 • AT 10:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Samsung Curved UHD TV (1)

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά οι επιστήμονες έχουν βρει έναν αλγόριθμο βάσει του οποίου μπορούν να προβλέψουν εάν μία σχέση έχει μέλλον. 

Η βασική παράμετρος για να καθοριστεί το εάν θα είναι ο βίος… ανθόσπαρτος είναι ο τόνος της φωνής στις συζητήσεις μεταξύ του ζευγαριού. Ο ειδικός αλγόριθμος που έχουν δημιουργήσει οι επιστήμονες, εφαρμόζεται σε ένα ειδικό πρόγραμμα και προσπαθεί να προβλέψει το εάν μία σχέση θα είναι επιτυχημένη ή όχι.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από τις συνεδρίες πολλών ζευγαριών, το πρόγραμμα κατάφερε να εμφανίσει ακρίβεια 79% στις προβλέψεις για την επιτυχή κατάληξη μίας σχέσης. Ο αλγόριθμος έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα που αποτελείται από προγραμματιστές του USC Viterbi School of Engineering και επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ.

Η φωνή εμπεριέχει έντονους δείκτες συναισθημάτων, ειδικά εάν την αναλύσει κανείς με βάση την ένταση, τον τόνο, το ακουστικό βάθος και άλλους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη του ο αλγόριθμος που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανοί επιστήμονες. Ειδικοί επιστήμονες ανέλαβαν να κωδικοποιήσουν στον άξονα του αρνητικού και θετικού τις διάφορες ενδείξεις από τη φωνή προκειμένου να συστηματοποιήσουν τις αντιδράσεις και να καταλήξουν σε ένα ασφαλές μοντέλο πάνω στο οποίο χτίστηκε ο εν λόγω αλγόριθμος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons