Πρόβλεψη σεισμών μέσω Big Data;

by Nikos Kaimakamis • On 11-05-2015 • AT 4:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Nepal_earthquake_displacement

Στα Big Data πιστεύει ότι βρίσκεται η λύση της πρόβλεψης σεισμών η εταιρεία Terra Seismic, 20 με 30 ημέρες πριν το τελικό συμβάν.

Παρόλο που ακόμα και στον εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ είχαν σημειωθεί κάποιες προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο η περιοχή αυτή να δώσει έναν μεγάλο σεισμό, δεν κατέστη δυνατός ο ακριβής προσδιορισμός του μέρους στο οποίο θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ένας τεράστιος όγκος δεδομένων απαιτείται να αναλυθεί προκειμένου να μπορέσουν οι επιστήμονες να προσδιορίσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η Terra Seismic θεωρεί ότι η λύση βρίσκεται στην χρήση των Big Data και των δορυφόρων. Ο συνδυασμός του μεγάλου όγκου μετρήσεων που προέρχεται από δορυφόρους με ένα εκτεταμένο δίκτυο αισθητήρων στο έδαφος, μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την δυναμική συμπεριφορά του εδάφους σε κάποια περιοχή.

Ήδη η εταιρεία έχει αναπτύξει σχετικούς αλγορίθμους που θα μπορούν να δέχονται ως τιμές των επιμέρους μεταβλητών τα στοιχεία από τις μετρήσεις. Η Terra Seismic δηλώνει ότι έχει καταφέρει να προβλέψει αρκετούς σεισμούς με την μέθοδό της, η οποία απέχει ακόμα πολύ από το να είναι απόλυτα ακριβής.

Ως Big Data εννοούμε ένα μαζικό όγκο δεδομένων που απαιτούν ειδικό λογισμικό για την κατάλληλη επεξεργασία τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons