Προβλέψεις ανόδου των wearables από την Gartner

by Nikos Kaimakamis • On 04-02-2016 • AT 12:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

wearables

H εταιρεία ερευνών αγοράς Gartner εκτιμά ότι μέχρι το 2017 θα υπάρχουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια smart wearables. 

Οι μετρήσεις της Gartner δείχνουν ότι η αγορά των wearables θα σημειώσει μία άνοδο της τάξης του 18,4% φέτος, με την περσινή χρονιά να κλείνει με συνολικές πωλήσεις 232 εκατομμυρίων φορετών συσκευών. Φέτος, οι εκτιμήσεις της Gartner μιλούν για πωλήσεις 274,6 εκατομμυρίων συσκευών, ενώ το φράγμα των 300 εκατομμυρίων πωλήσεων αναμένεται να ξεπεραστεί το 2017. Συγκεκριμένα, η Gartner κάνει λόγο για 322,69 εκατομμύρια smart wearables μέσα στο 2017.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η αγορά των smart wearables δεν περιλαμβάνει μόνο τα smartwatches, αλλά και άλλες συσκευές, όπως είναι τα fitness bands και κράνη εικονικής πραγματικότητας. Παρόλα αυτά, τα smartwatches δείχνουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν μεγάλη επιτυχία και τα έξυπνα ρούχα, με 5,3 εκατομμύρια μονάδες να αναμένεται να αγοραστούν μέσα στο 2017.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σωστά αναφέρει και το Android Headlines, αυτές οι προβλέψεις δεν παύουν να είναι εκτιμήσεις, επομένως μένει να δούμε εάν η αγορά θα κινηθεί όπως ακριβώς το περιγράφουν. Από την άλλη μεριά, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι εμφανής μία τάση των καταναλωτών προς την ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε στοιχεία της ενδυμασίας τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons