Προαπαιτούμενο η κρυπτογράφηση δεδομένων στο Android 6.0

by Nikos Kaimakamis • On 20-10-2015 • AT 11:17 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Android-Marshmallow

To Android 6.0 Marshmallow μέσα στα προαπαιτούμενά του έχει και την υποστήριξη της κρυπτογράφησης δεδομένων. 

Η κάθε συσκευή που θα μπορεί να αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση του Android θα πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα της κρυπτογράφησης των δεδομένων του εσωτερικού αποθηκευτικού του χώρου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει και ενσωματωμένους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το κομμάτι της κρυπτογράφησης είναι υποχρεωτικό για τους κατασκευαστές mobile συσκευών και η Google φέρεται να δίνει μεγάλη σημασία σε αυτόν τον τομέα. Όλα αυτά σημειώνονται στο Android Compatibility Definition Document, ή αλλιώς στο εγχειρίδιο συμβατότητας του νέου λειτουργικού συστήματος.

Από την εμφάνιση του Android 6.0 και έπειτα, οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ικανοί να ξεκλειδώνουν την συσκευή, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα είναι ο κανόνας στο άμεσο μέλλον. Ο αισθητήρας αυτός θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για τις ανέπαφες συναλλαγές μέσα από το Google Play.

Τέλος, ένα ακόμα από τα προαπαιτούμενα του Android 6.0 Marshmallow είναι η αυτόματη λειτουργία της διαμόρφωσης Doze, προκειμένου να γίνεται ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Στην κατάσταση αυτή, το Android βάζει τις περισσότερες εφαρμογές σε περιορισμένη λειτουργία, ενώ όσες χρησιμοποιούνται περισσότερο και πιο συχνά είναι πιο άμεσα διαθέσιμες.

Οι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν τις επιταγές της Google και έτσι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα είναι δεδομένα στις μελλοντικές Android 6.0 Marshmallow προτάσεις τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή αν κάποιο κινητό δεν έχει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα παίρνει τη νέα έκδοση ακόμα κι αν οι υπόλοιπες προδιαγραφές τηρούνται;

    Να δω σε πόσα από τα low end κινητά θα υλοποιήσουν τον αισθητήρα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons