Προ των πυλών το chip Α12 της Apple με αρχιτεκτονική 7nm

by Nikos Kaimakamis • On 11-05-2018 • AT 10:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H TSMC είναι ο βασικός προμηθευτής της Apple στον τομέα των επεξεργαστών, ο οποίος και θα αναλάβει να ετοιμάσει το chip Α12. 

Το Apple A12 θα είναι σύντομα έτοιμο να βγει στην μαζική παραγωγή, με το Apple Insider να σημειώνει ότι είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της παραγωγής από την πλευρά της TSMC. Το νέο chip θα είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική των 7nm, στοιχείο που αναμένεται να ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού για τα μοντέλα του iPhone που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο δεύτερο μισό του 2018.

Με την αρχιτεκτονική αυτή θα μπορούν να χωρέσουν περισσότερα transistors μέσα σε μικρότερο χώρο, μειώνοντας τις απαιτήσεις χώρου του hardware, την κατανάλωση ενέργειας, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση.

Αυτή τη στιγμή η TSMC είναι ο μόνος προμηθευτής της Apple όσον αφορά στα chips A12, παρόλο που αρχικά είχε φανεί ότι και η Samsung ήταν ένας από τους υποψήφιους κατασκευαστές επεξεργαστών για λογαριασμό της Apple. Παρόλα αυτά, η TSMC έχει μειώσει τους στόχους της αναφορικά με τα κέρδη της, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στην οποία αναμένεται στην αγορά των smartphones.

H εταιρεία εκτιμάται ότι θα ασχοληθεί σύντομα και με chips με αρχιτεκτονική 5nm.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons