Πρόβλεψη ότι τα Galaxy S9 και S9+ θα ξεπεράσουν σε παραδόσεις τα Galaxy S8 και S8+

by George Polyzos • On 26-04-2018 • AT 2:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Οι παραδόσεις των φετινών ναυαρχίδων της Samsung φαίνεται ότι ξεπέρασαν τις 8 εκατομμύρια συσκευές τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Canalys.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας η Samsung παρέδωσε 8 εκατομμύρια Galaxy S9 και Galaxy S9+ κατά τις πρώτες 30 ημέρες κυκλοφορίας τους, ισοφαρίζοντας με τον τρόπο αυτό την επίδοση που είχε πετύχει πέρυσι η σειρά Galaxy S8. Το «άσχημο» για την Samsung έγκειται στο γεγονός ότι η σειρά Galaxy S9 κυκλοφόρησε αρχικά σε περισσότερες αγορές σε σχέση με την σειρά Galaxy S8.

Στα «θετικά» θα πρέπει να προσμετρήσει το γεγονός ότι από τις δύο συσκευές της σειράς περισσότερο φαίνεται να πουλάει το μεγαλύτερο, ακριβότερο και με dual κάμερα Galaxy S9+ κάτι που προφανώς θα έχει αντίκτυπο και στην άνοδο των εσόδων της εταιρείας. Από τις 8 εκατ. συσκευές, τα 2,8 εκατομμύρια διοχετεύθηκαν στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου άλλο ένα εκατομμύριο στην αγορά της Κορέας.

Ωστόσο, ούτε το Galaxy S9 (όπως και το περυσινό Galaxy S8) κατόρθωσε να ξεπεράσει τις επιδόσεις του Galaxy S7 και του μεγαλύτερου Galaxy S7 Edge. Εκείνο το ζευγάρι είχε κατορθώσει να επιτύχει παραδόσεις ύψους 9 εκατομμυρίων τεμαχίων, κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, τον Μάρτιο του 2016, ενώ συνολικά σε μία περίοδο δώδεκα μηνών οι παραδόσεις έφτασαν τις 48 εκατομμύρια συσκευές. Συγκριτικά, τα Galaxy S8 και S8+ πέτυχαν σε ένα δωδεκάμηνο παραδόσεις 41 εκατομμυρίων συσκευών.

Για φέτος η Canalys προβλέπει ότι η σειρά Galaxy S9 θα καταφέρει να επιτύχει επιδόσεις καλύτερες του S8 φτάνοντας σε παραδόσεις 45 εκατομμυρίων συσκευών. Παρόλα αυτά εκφράζεται η άποψη ότι η πρόθεση αύξησης των πωλήσεων και διατήρησης των μεριδίων αγοράς ήδη οδηγεί πολλούς μεταπωλητές να ρίχνουν τις τιμές των συσκευών κάτι που προφανώς θα φέρει και σταδιακή πτώση των κερδών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons