Πρώτα Ρώτα για το AIDS με PRAKSIS

by Stefanos Kofopoulos • On 30-11-2007 • AT 3:10 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

praksis prota rota aids day 2007

Η Παγκόσμια Ημέρα Kατά του Aids 1η Δεκεμβρίου 2007 έχει σχεδόν φτάσει και η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ διοργανώνει από σήμερα ως την Τρίτη εκδηλώσεις. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες ευαισθητοποίησης που έχουν πραγματοποιηθεί γύρω από το ζήτημα του Aids στην Ελλάδα, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα σε σχετικές επιστημονικές έρευνες εμφανίζει ανησυχητικές αυξητικές τάσεις στα κρούσματα του ιού, κυρίως λόγω του εφησυχασμού που επικρατεί. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2005 στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων που δηλώθηκαν παρουσιάζει αύξηση 25% συγκριτικά με το 2004.

Με κεντρικό μήνυμα «Η Αγκαλιά μεταδίδει Αγάπη…το Προφυλακτικό Ασφάλεια», από σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2007 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2007 θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων με την αφιλοκερδή συμμετοχή διάσημων προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό, κυρίως, χώρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Πορεία Ευαισθητοποίησης από εθελοντές των οργανώσεων που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία της Ομάδας Κρουστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό το Βασίλη Βασιλάτο. (Παρασκευή 30/11, ώρα 14.00, Πλατεία Κοτζιά).

– Δρώμενο “Ελεύθερες Αγκαλιές” (Free Hugs) στο Θησείο, κατά το οποίο αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες όπως οι Αγγελίδου Λαμπρινή, Γιαβάρα Δέσποινα, Λούλη Χρήστο, Μαμούρη Μαρία, Παπαδημητρίου Δημήτρη, Παπαιωάννου Λυδία, Συσσοβίτη Αλέκο, θα αγκαλιάζουν περαστικούς μεταδίδοντας μηνύματα κατά του στιγματισμού των οροθετικών με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και αισιόδοξο τρόπο (Σάββατο, 1/12, 12:00 μ.μ., σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο).

– Με επίκεντρο τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ιππασίας στο Γουδή (έναντι Θεάτρου Badminton) θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 19.00), μεγάλο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα περιλαμβάνει:

  • Μεγάλο μουσικό Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων (Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα, Locomondo, Elika, Victory Collapse, The Empty Frame)
  • Έκθεση αφισών με θέμα το Aids και τις κοινωνικές του προεκτάσεις από το Εργαστήρι Γραφικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
  • Έκθεση μικτής τεχνικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου
  • Βιντεοπροβολή σε σκηνοθεσία Αβραάμ Παπαβραμόπουλου με περφόρμερ (performer) το Γιάννη Γιαπλέ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι εκτός από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, υπάρχει συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και συμμετοχή 11 ακόμη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ [.pdf link]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. όλο πρωτοτυπίες είμαστε ….
    http://youtube.com/watch?v=MONTPHr7V1w
    http://youtube.com/watch?v=vr3x_RRJdd4

  2. MPRAVO SAS

Top

Show Buttons
Hide Buttons