Πραγματοποίηση του Dell Solutions Tour 2015 στην Αθήνα

by George Polyzos • On 22-05-2015 • AT 12:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

DST2015_Aongus_Hegarty_Athens

Η ολοήμερη εκδήλωση τεχνολογίας Dell Solutions Tour 2015 πραγματοποιήθηκε  στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής αλλά και τις προοπτικές τους.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Aongus Hegarty, President, Dell EMEA. Ο κ. Hegarty αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό που λαμβάνει χώρα στον κλάδο της τεχνολογίας με την επίδραση νέων τάσεων όπως: η δημιουργία εντυπωσιακά μεγάλου όγκου δεδομένων, η ανάπτυξη του cloud computing και η κρισιμότητα του τομέα της ασφάλειας. Ο μετασχηματισμός αυτός προάγει το ρόλο της τεχνολογίας και τη συμβολή της στην χάραξη της στρατηγικής  των επιχειρήσεων.

Επίσης εξήγησε πως η Dell, ακούγοντας τους πελάτες της, αναγνωρίζει τις σημαντικότερες προκλήσεις τους που αφορούν στις ανάγκες εκσυγχρονισμού των συστημάτων ΙΤ, εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων από τα εταιρικά δεδομένα, υποστήριξης της  παραγωγικότητας των εργαζομένων και ασφάλειας σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.

DST2015_Aongus_Hegarty_keynote

Αντιμετωπίζοντας το σύνολο των παραπάνω προκλήσεων, η Dell παρέχει επιχειρησιακές λύσεις end-to-end οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο τον εξοπλισμό των υποδομών πληροφορικής και ένα εντυπωσιακό εύρος συστημάτων client  όσο και υπηρεσίες υποστήριξης, διαχείρισης και συντήρησης συστημάτων, αλλά και λύσεις λογισμικού, προστασίας δεδομένων και ασφάλειας.

Η κ. Hegarty ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας την ηγετική θέση της Dell σε παγκόσμιο επίπεδο και την αξία των λύσεων της εταιρείας για τους συνεργάτες της στο κανάλι.

Σε ειδική συνάντηση που είχε ο κ. Aongus Hegarty με εκπροσώπους του Τύπου επισήμανε την στρατηγική γεωοικονομική θέση της Ελλάδος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη και αύξηση των εξαγωγών εάν η χώρα μας καταφέρει τελικά να ισορροπήσει τα οικονομικά της.

Τόνισε μάλιστα ότι η Dell, όπως και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, επιδιώκει να δραστηριοποιείται σε σταθερά οικονομικά περιβάλλοντα, «το βρήκαμε στην Ελλάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Σε ερώτηση εάν η Dell θα επιδιώξει να μπει πιο δυναμικά στον χώρο των smartphones και των tablets, ο κ. Hegarty απάντησε ότι «μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη αγορά». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Dell δημιουργεί προϊόντα υπό το πρίσμα της παραγωγικότητας ενώ το 85% των προϊόντων της εταιρείας απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, άρα λογικό είναι να επικεντρώνονται στις convertible λύσεις.

Στη συνέχεια της συνάντησης ο κ Hegarty αναφέρθηκε στην πιθανότητα μελλοντικών επενδύσεων της Dell στην Ελλάδα μέσω των συνεργατών της στη χώρα, ενώ για την πιθανότητα μίας επένδυσης παρόμοιας με της Hewlett Packard στο λιμάνι του Πειραιά ξεκαθάρισε ότι η Dell έχει ήδη επιλέξει τις διαδρομές μεταφοράς των προϊόντων της στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για μελλοντικές αλλαγές.

Υποστήριξε επίσης ότι πρόθεση της εταιρείας είναι η εμβάθυνση της πελατειακής της βάσης και η έμφαση σε προϊόντα και λύσεις στον τομέα του Internet of Things. Τέλος, ο κύριος Hegarty σημείωσε ότι «το cloud είναι το μέλλον».

DST2015_Athens_expo

Παρουσιάζοντας την άποψή της για τη βελτιστοποίηση των υποδομών ΙΤ για τις επιχειρήσεις, η Dell αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της νεότερης γενιάς των Dell PowerEdge servers και των συστημάτων PowerEdge FX αλλά και του Dell PowerEdge VRTX. Επίσης, οι επισκέπτες γνώρισαν  τις λύσεις υποδομών storage της Dell καθώς και τις προτάσεις της εταιρείας για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό των δικτυακών υποδομών.

Στο Dell Solutions Tour παρουσιάστηκαν ενότητες για τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η προσέγγιση της Dell στην ασφάλεια, την αξιοποίηση τεχνολογιών cloud, τις λύσεις OEM και τα περιβάλλοντα virtual desktop.

Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τους  platinum χορηγούς του Dell Solutions Tour, Intel και Microsoft, καθώς και από τη Vmware, η οποία υποστήριξε χορηγικά την εκδήλωση ως gold χορηγός.

Στον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά και να πραγματοποιήσουν συζητήσεις με τοπικούς συνεργάτες της Dell στην Ελλάδα, μέλη του δικτύου Dell PartnerDirect οι οποίοι υποστήριξαν χορηγικά την εκδήλωση. Πρόκειται για τις εταιρείες  Active, Amplus, Byte, Infinitum, InfoQuest, Oktabit και Space Hellas, οι οποίοι παρουσίασαν τις λύσεις που προσφέρουν στην αγορά και βασίζονται στην καινοτομία της Dell.

H Αθήνα αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του Dell Solutions Tour το οποίο θα επισκεφθεί 16 ακόμα πόλεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons