Το Yahoo! την μετά Yang εποχή

by Stefanos Kofopoulos • On 18-11-2008 • AT 9:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoo welldone

Εχθές ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο σημερινός CEO και co-founder του Yahoo! Jerry Yang, θα αποχωρήσει και η εταιρεία ήδη ψάχνει αντικαταστάτη. Ο Yang θα παραμείνει στο Yahoo! ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Chief Yahoo! αλλά μακρυά από τον ηγετικό ρόλο που έχει η θέση του CEO.

Εχθές σχολίασα στο TechCrunch ό,τι είχα γράψει στα Ελληνικά στο προηγούμενο post μου και ο Arrington απάντησε. Ο σύντομος διάλογος ήταν ο εξής: Titanas “With Carl Icahn and 2 more in favor of his views board members, broken Google deal and Yang as a CEO in extinct, Yahoo! is now a must have cheap deal for Microsoft.” Arrington “i wish i had bought some stock last week.”

Σήμερα η μετοχή του Yahoo! μέχρι πριν μερικά λεπτά μετρούσε κέρδη +10% ενώ αυτή την στιγμή τα κέρδη έχουν περιοστεί στο +6%. Η συμφωνία με το Google χάλασε, το Yahoo! προσπαθεί να καινοτομήσει έχοντας χάσει σημαντικό μέρος των εγκεφάλων που διατηρούσε στα γραφεία του Sunnyvale (μηχανικοί και managers) ενώ μεγάλο μέρος της χρηματιστηριακής αξίας έχει χαθεί.

Οι συνθήκες είναι περισσότερο από ιδανικές για μια εξαγορά μόλις βρεθεί νέος CEO και περάσουν κάποιοι μήνες. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και κάποιο παιχνίδι με την προβληματική AOL και εξαγορά από το Yahoo! κάποιων κομματιών αλλά μέχρι να αλλάξουν οι καρέκλες θα βλέπουμε την τιμή της μετοχής και θα πιθανολογούμε αν η Microsoft κάνει την κίνηση ή όχι.

yahoo post yang stock price

[photo via Sigalakos]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons