Οι οθόνες AMOLED δεν φτάνουν για όλους, ούτε καν για το Android

by Stefanos Kofopoulos • On 08-07-2010 • AT 9:36 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

samsung amoled screen in production

Η κόντρα μεταξύ Super AMOLED και Retina Display καλά κρατεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατασκευαστές έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία και υλικά όπως η Samsung, που κατασκευάζει οθόνες AMOLED όχι μόνο για τα δικά της κινητά αλλά και τρίτους. Λίγο τα προβλήματα, λίγο η αύξηση στην ζήτηση, λίγο οι προβλέψεις για τρελές πωλήσεις και επεκτατικά σχέδια έχουν φέρει την αγορά των AMOLED panels μάλλον οριακά με την παραγωγή να υπολείπεται των δυνατοτήτων των εργοστασίων. Αυτό υποστηρίζει η iSuppli και τα στοιχεία που έχει. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Sammy θα έχει αρκετές οθόνες για τα δικά της smartphones και gadgets αλλά όλοι οι άλλοι θα πρέπει να αρκεστούν σε ψίχουλα ή να βρουν άλλους κατασκευαστές. Η LG είναι ήδη μέσα στο παιχνίδι και έχει μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2011. Για να δούμε πόσο θα επηρεάσει αυτό την αγορά και ιδιαίτερα κατασκευαστές όπως η HTC που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή Android κινητών.

Ποιός να το πίστευε ότι μια τεχνολογία που βασίζεται στο τουρσί, μπορεί να έχει τόσο σημαντικές επιπλοκές στην αγορά ηλεκτρονικών και να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε χαμένες πωλήσεις λόγω έλλειψης υλικών.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτος ο λογος εχει ακουστει και για τη μη χρησιμοποιηση τους στο iphone 4 γιατι η sammy δεν μπορουσε να καλυψει με τιποτα τις αναγκες της apple..

    • πάντως επειδή έπαιξα με το 4 σήμερα, μπορώ να πω ότι η οθόνη του είναι καταπληκτική, ελάχιστα καλύτερη από την οθόνη του google nexus 1 [αν και θέλω κι άλλες συγκρίσεις]

Top

Show Buttons
Hide Buttons