Πόσο μεγάλος είναι ο πληθυσμός των robots στον πλανήτη;

by Nikos Kaimakamis • On 15-02-2018 • AT 9:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ρομποτικής πιστοποιεί ότι ο αριθμός των robots σε διάφορες χρήσεις σημειώνει μία σημαντική αύξηση. 

Οι ειδικοί ορίζουν την πυκνότητα των robots ως τον αριθμό εκείνο των robot που αντιστοιχεί ανά μονάδα μέτρησης υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπίσουν το βαθμό κατά τον οποίο αυξάνεται η παγκόσμια χρήση των μηχανών στη βιομηχανική παραγωγή και όχι μόνο. Οι μετρήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ρομποτικής (International Federation of Robotics – IFR) πιστοποιούν ότι υπάρχουν 74 robots για κάθε 10.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός robots φαίνεται να βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου η πυκνότητα είναι 99 ανά 10.000 εργαζόμενους, ενώ ο ίδιος αυτός αριθμός στην Αμερική είναι 84. Στην Ασία ο αριθμός αυτός είναι 63, καθώς εκεί φαίνεται ότι παίζει ρόλο το χαμηλό κόστος του εργατικού δυναμικού. Η πυκνότητα των robots σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με τον μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι στα 66 robots ανά 10.000 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του 2015.

Παρόλο που η Ευρώπη είναι εκείνη που χρησιμοποιεί έντονα τα robots, η Κίνα και η Νότιος Κορέα είναι δύο από τις χώρες όπου η χρήση των robots είναι αυξημένη, με την περίπτωση της Νοτίου Κορέας να κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού εκεί υπάρχει 8 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα εμφάνισης των robots σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons