Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή του iPhone SE;

by Nikos Kaimakamis • On 05-04-2016 • AT 2:41 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iphone se teardown

Μπορεί η τιμή του Apple iPhone SE να διαμορφώνεται στα 400 δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά το κόστος κατασκευής του δεν ξεπερνά τα 160 δολάρια. 

To IHS αποφάσισε να ανοίξει το πλαίσιο του νέου iPhone SE για να δει τι κρύβει στο εσωτερικό του και παράλληλα έκανε μία εκτίμηση του κόστους για την προμήθεια, κατασκευή και συναρμογή των υλικών στο εσωτερικό του. Η εκτίμηση αυτή τοποθετεί το συνολικό κόστος κατασκευής στα 160 δολάρια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του iPhone SE φαίνεται πως δεν είναι μόνο η οθόνη των 4 ιντσών για όσους θέλουν μια πιο συμπαγή συσκευή στο χέρι τους, αλλά και το γεγονός ότι στο εσωτερικό του το iPhone SE έχει αρκετά από τα εξελιγμένα μέρη που βρίσκει κανείς σε σημαντικά ακριβότερες προτάσεις της Apple.

To teardown του IHS δείχνει ότι το μοντέλο με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των 16 GB έχει χαμηλό κόστος κατασκευής, γεγονός που οδηγεί και στον προσιτό τρόπο με τον οποίο το έχει λανσάρει η Apple στην παγκόσμια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Phone Arena, εάν κανείς θέλει να αποκτήσει το iPhone SE με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64 GB, τότε θα κληθεί να καταβάλλει 499 δολάρια στις ΗΠΑ. Το εντυπωσιακό είναι ότι το κόστος κατασκευής αυτής της έκδοσης του iPhone SE είναι μόλις 170 δολάρια, σύμφωνα με το IHS…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως είναι δυνατον ένα κινητο τηλεφωνο προηγουμενης γενιας να εχει ένα σκασμο λεφτα; μονοπυρηνο με οθονη 4 ιντσων και 12mp όταν τα αντιστοιχα κορεατικα και κινεζικα δεν ξεπερνανε τα 200€.

Top

Show Buttons
Hide Buttons