Πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο Internet;

by Nikos Kaimakamis • On 19-08-2016 • AT 10:01 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

internet smartphones

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι και το τέλος του 2015 υπήρχαν 8.1 δισεκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες με το Internet σε όλο τον κόσμο. 

Οι συσκευές αυτές με τη σύνδεση στο Internet είναι smartphones, tablets, PCs, τηλεοράσεις και συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τηλεοράσεις όπως είναι για παράδειγμα το Apple TV και το Chromecast ή κάποια κονσόλα. Κατά μέσο όρο, περίπου 4 συσκευές σε κάθε νοικοκυριό είναι συνδεδεμένες στο Internet, με την πλειοψηφία αυτών να είναι smartphones. Ακολουθούν τα PC, οι συσκευές ήχου και τα tablets.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο το ZD Net, τα smartphones συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με τους ερευνητές να υπολογίζουν ότι μέχρι το 2020 θα υπάρχουν δεκαπλάσια smartphones από tablets σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη τα smartphones ξεπερνούν τις άλλες συσκευές, αλλά στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να το κάνουν με ακόμα πιο έντονο ρυθμό.

Το στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ότι τα PC μπορεί να βρίσκονται στη δεύτερη θέση στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Internet σε κάθε νοικοκυριό, αλλά τα smartphones τα ξεπερνούν και αυτά κατά πολύ. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως είναι το Spotify και το Netflix εξελίσσονται και αυτές μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ΗΠΑ μόνο το Netflix έχει παρουσία στο 32% των συνδεδεμένων με το Internet συσκευών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons