Porsche 911 GT3 Cup: 1200 κιλά, να τ’ αφήσω;

by dkalo • On 26-10-2010 • AT 9:07 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Αυτοκίνητα

Porsche 911 GT3 Cup

Το πιο επιτυχημένο -από πλευράς πωλήσεων- αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι η Porsche 911 GT3 Cup. Κατά την, ταπεινή, γνώμη μου, όχι άδικα μιας και όσοι έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι της κάνουν διθυραμβικά σχόλια τόσο για τις επιδόσεις της, όσο και για την αίσθηση που μεταφέρει στον οδηγό. Η νέα GT3 Cup παρουσιάστηκε και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, βασίζεται στην πολιτική έκδοση της GT3 RS.

Ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 3800 κυβικών αποδίδει 444 ίππους, ακριβώς όσους και στην Porsche 911 GT3 RS ενώ δεν έχει γίνει καμία άλλη αλλαγή από τους μηχανικούς της Γερμανικής εταιρίας. Ο κόφτης έχει διατηρηθεί στις 8500 στροφές και με αυτό τον τρόπο γίνεται ξεκάθαρο ότι η road legal έκδοση δεν απέχει και τόσο πολύ από το αγωνιστικό μοντέλο της εταιρίας.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στην ανάρτηση του αυτοκινήτου και στο εσωτερικό του. Όλες οι περιττές πολυτέλειες έχουν αφαιρεθεί με αποτέλεσμα το βάρος του αυτοκίνητου να είναι στα 1200 κιλά από τα 1440 της έκδοσης δρόμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει καλύτερο handling, μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος και καλύτερες επιδόσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δωθεί και στην κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο με την πίσω αεροτομή να κάνει εμφανή την παρουσία της ενώ στον μπροστά προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένα χείλος για να μην ελαφραίνει το αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες. Η ανάρτηση της Porsche 911 GT3 Cup είναι πλήρως ρυθμιζόμενη για να μπορεί ο κάθε οδηγός να φέρει το αυτοκίνητο ακριβώς στα μέτρα του.

Η τιμή του αυτοκινήτου δεν είναι εξωφρενική καθώς κοστίζει μόλις 10-12.000 € περισσότερα από την “απλή” Porsche 911 GT3 RS. Βέβαια, η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτοκινήτα βρίσκεται στο κόστος συντήρησης μιας και η αγωνιστική έκδοση έχει πολύ μεγαλύτερες φθορές καθώς χρησιμοποιείται μόνο σε πίστες και όχι στον δρόμο.. Μπορεί να μην δούμε ποτέ στην Ελλάδα αγώνες με Porsche 911, αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε..

Porsche 911 GT3 Cup

Porsche 911 GT3 Cup

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εκληκτικό όχημα. Και ο τίτλος σου, dkalo, τα λέει όλα! Από που στο καλό βρίσκουν και αφαιρούν κιλά πλέον μου είναι μυστήριο! :)

  • Το περίεργο θα ήταν αν δεν έβρισκαν από που να αφαιρέσουν κιλά με τόσες πολυτέλειες που έχουν πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα. :)

 2. bravo ρε dkalo.Γράφε κανα τέτοιο θέμα γιατί ο τιτάνας γράφει κάτι πράγματα για αμάξια που θα οδηγούνται μόνα τους και εγώ είμαι απο χωριό και δεν τα καταλαβαίνω.Μας κόψαν την απόλαυση της οδήγησης με την βενζίνη και τα χάλια της σε λίγο θα μας κόψουν και το σεξ.Δουλεύουν στα εργαστήρια της microsoft για να φτιάξουν ρομπότ που θα ικανοποιεί τη γυναίκα μας

 3. εκτός απο τεχνικά χαρακτηρηστικά το αυτοκινητο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με αλλα παρόμια μοντέλα της εταιρείας…μηδέν σχεδιαση για εμένα

  • Μα δεν νομίζω ότι σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο παίζει ρόλο η σχεδίαση. Η κάθετη δύναμη και τα αεροδυναμικά βοηθήματα που είναι απαραίτητα, έχουν τοποθετηθεί.

   Γενικά όμως, συμφωνώ ότι η Porsche δεν φημίζεται για το σχεδιαστικό της τμήμα.. :)

 4. ναι αφησε το μου και βαλε 1000..

 5. Πάντα υπάρχει κάτι περιττό για την πόρτα εξόδου.
  Το σπαρτιάτικο πάντα είναι τόσο σχετικό που εξιτάρει ηδονιστικά και μόνο στο άκουσμα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons