Διάφανο smartphone, εντυπωσιακή τεχνολογία αλλά άχρηστη

by Stefanos Kofopoulos • On 21-02-2013 • AT 3:56 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Διάφανο smartphone, εντυπωσιακή τεχνολογία αλλά άχρηστη

Η Polytron Technologies κάνει το όνειρο του διάφανου κινητού πραγματικότητα. Το διάφανο smartphone θα γίνει πραγματικότητα μέχρι το τέλος του 2013. Μάλιστα υπάρχουν ήδη “πρωτότυπα” που φαίνεται να λειτουργούν ή τουλάχιστον αυτό υποτίθεται ότι κάνουν.

Η τεχνολογία της Polytron και πιο συγκεκριμένα το Switchable Glass technology (Polyvision) είναι εντυπωσιακή. Το διάφανο τηλέφωνο αποτελεί όνειρο δεκαετιών και κάπου εκεί μπλέκεται η φαντασία με την πραγματικότητα. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη για άλλες εφαρμογές, όχι όμως για smartphone.

Το διαφανο κινητο ειναι εντυπωσιακο αλλα οχι χρησιμο

Ένα διάφανο smartphone δεν λύνει απολύτως κανένα επιπλέον πρόβλημα σε σύγκριση με τα σημερινά smartphones. Για την ακρίβεια θα δημιουργήσει επιπλέον θέματα. Χαμηλότερη ανάλυση στην “οθόνη”, αυξημένο κόστος κατασκευής κλπ.

Η Polytron Technologies κάνει εξαιρετική δουλειά με το διάφανες επιφάνειες που αλλάζουν χρώμα, σκουραίνουν και γίνονται ξανά διάφανες. Παράθυρα, αίθουσες συναντήσεων κλπ χρησιμοποιούν την τεχνολογία με επιτυχία. Σε αντίθεση με το διάφανο smartphone που δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την διαφάνεια των υλικών του. Εκτός και αν το marketing πείσει ότι από το Retina Display και τα 468 ppi του HTC One είναι πάλι cool να γυρίσουμε στην 8-bit εποχή.

Το βίντεο που ακολουθεί δεν δείχνει καν ένα λειτουργικό πρωτότυπο, αλλά δύο μπαταρίες σε διάφανο υλικό που με το πάτημα ενός διακόπτη παράγουν ένα γλυκό θόρυβο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγω στο βιντεο αυτο δεν βλεπω καμια οθονη…

  2. Για διαφήμιστικες πινακίδες θα ηταν χρήσιμο

    • Η τεχνολογία ναι, το διάφανο smartphone όχι

Top

Show Buttons
Hide Buttons