Ποιο είναι το μέλλον του Internet of Things;

by Nikos Kaimakamis • On 23-12-2015 • AT 11:58 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Internet-of-Things

Το Internet of Things, ή αλλιώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, είναι μια εξέλιξη της τεχνολογίας που θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο στο μέλλον. 

Για τους περισσότερους αναλυτές η μεγαλύτερη χρήση και ενσωμάτωση του Internet of Things στις ζωές μας θα οδηγήσει στην εντελώς διαφορετική εκτέλεση των βασικών καθημερινών μας λειτουργιών, μέσα από την εις βάθος εμπλοκή της τεχνολογίας σε όλα όσα γίνονται από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Ένας ιστός συσκευών που αλληλεπιδρούν αυτόματα μεταξύ τους θα μας περιβάλλει και αυτό θα έχει ως στόχο του την διευκόλυνση της καθημερινότητας.

internet of things

Αντί για την εφαρμογή του νόμου του Moore, μετά την ευρεία χρήση του Internet of Things θα γίνεται χρήση του νόμου του Metcalfe, ο οποίος σημειώνει ότι η αξία ενός δικτύου είναι ίση με το τετράγωνο του αριθμού των συμμετεχόντων σε αυτό. Οι συμμετέχοντες και τα αντικείμενα που θα συνθέτουν το δίκτυο θα γίνονται ολοένα περισσότερο αυτόνομα, θα εκτελούν λειτουργίες αυτόματα και σε πολλές περιπτώσεις εκτιμάται ότι θα αποκτήσουν και τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2022 θα έχουν εγκατασταθεί γύρω μας περίπου 1 τρισεκατομμύριο αισθητήρες που θα είναι δικτυωμένοι μεταξύ τους. Σε 20 χρόνια από τώρα το πλήθος τους αναμένεται να φτάσει στα 45 τρισεκατομμύρια. Αυτό δείχνει τον βαθμό στον οποίο θα μπει το Internet of Things στην ζωή μας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons