Ποινή 15,7 εκ. δολαρίων στη Samsung για το Bluetooth

by Nikos Kaimakamis • On 16-02-2015 • AT 2:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung

Το ποσό των 15,7 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει η Samsung για ζητήματα ευρεσιτεχνιών Bluetooth στην Rembrandt Wireless Technologies LP.

Η ευρεσιτεχνία που φέρεται να παραβίασε η Samsung αφορούσαν σε ένα σύστημα και μία μέθοδο επικοινωνίας με τη χρήση τεχνολογίας Bluetooth μεταξύ τουλάχιστον δύο συσκευών. Η Samsung έχει διαθέσει στην αγορά πολλές συσκευές με Bluetooth Enhanced Data Rate με την εν λόγω τεχνολογία στη βάση της. Η Rembrandt Wireless Technologies LP είναι μια εταιρεία που επενδύει σε σειρά ευρεσιτεχνιών.

Το Enhanced Data Rate είναι μία μέθοδος μείωσης της καταναλωσης ενέργειας για την ασύρματη λειτουργία του Bluetooth και έκανε την εμφάνισή του ως ένα προαιρετικό στοιχείο του πρωτοκόλλου Bluetooth 2.0, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του από το 2004. Με το Enhanced Data Rate αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων από το 2 Mbit/Second στο θεωρητικό 3 Mbit/Second.

Μπορεί η Samsung να προσπάθησε να αντικρούσει τα επιχειρήματα του διαδίκου της για να το ενσωματώσει αυτό στους πομποδέκτες Bluetooth που βάζει στις συσκευές της, αλλά η απόφαση της δικαστικής αρχής ήταν εναντίον της και έτσι καλείται να καταβάλλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως αποζημίωση.

Το ζήτημα που μένει αναπάντητο είναι εάν η Rembrandt Wireless θα προβεί σε καταγγελίες και των άλλων κατασκευαστών που χρησιμοποιούν Bluetooth EDR στα μοντέλα τους, όπως έκανε με την Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons