Αυτοκίνητα με υδρογόνο, μπαταρίες και plug-in hybrids

by Stefanos Kofopoulos • On 23-06-2008 • AT 7:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

hybrid car

Οι μηχανικοί δουλεύουν ασταμάτητα, η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα αλλά τα αποτελέσματα αργούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και κοστίζουν πολύ ακριβά. Η Toyota άκουσε τις φωνές και διάβασε τα hacks που έκαναν διάφοροι τρελοί Αμερικανοί στο Prius για να καταφέρουν φόρτιση από την πρίζα του σπιτιού τους. Έτσι από το 2010 και μετά, το νέο Prius αποκτά ακόμα ένα ακρωνύμιο και βαφτίζεται plug-in hybrid και μπαταρίες πιθανότατα καλύτερες από τις NiMH που θα χρησιμοποιεί το νέο Prius 2009.

Φυσικά μια τέτοια λύση δεν είναι αρκετή για τους Ιάπωνες της Honda που θα κατασκευάσουν μόλις 200 FCX Clarity με κινητήρα υδρογόνου για την Αμερικανική και Ιαπωνική αγορά. Το FCX Clarity θα διατίθεται με leasing $600 τον μήνα και μάλλον θα δουλέψει σαν guinea pig για το μέλλον της τεχνολογίας και την εξέλιξη αυτής από την Honda. Για την ιστορία, η εξάτμιση θα βγάζει καθαρό νεράκι.

Καλή η οικολογία αλλά κάποιος πρέπει να κάψει λάστιχο στον δρόμο αλλά να το κάνει με plug-in hybrid τρόπο. Πάνω – κάτω αυτή την υπόσχεση αφήνει το νέο Chevy Volt για το 2010, όταν κυκλοφορήσει. Βέβαια με κόστος αγοράς $40.000 η οικολογία και η sport εμφάνιση μετατρέπονται σε ακριβό hobby για λίγους.

hybrid car

Ο πλανήτης βέβαια έχει ανάγκες και δεν καταλαβαίνει τίποτα άλλο. Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται, τα αποθέματα λιγοστεύουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν την παραγωγή τους να εξοπλίζεται σε σημαντικό με plugin-in υβριδικά και κινητήρες υδρογόνου κάποια στιγμή το 2020 – 2025. Ως τότε θα πρέπει να βολευτούμε με κάτι άλλο.

[via, via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons