Πλησιάζει η ανακοίνωση των Windows 9

by George Polyzos • On 22-08-2014 • AT 12:56 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Microsoft - Nadella

 

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει την επίσημη παρουσίαση μίας πρώτης έκδοσης του νέου της λειτουργικού συστήματος Windows 9 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το θέμα είχε αναδείξει σε δημοσίευμά του το Zdnet, όπου γινόταν λόγος για το λανσάρισμα μίας preview έκδοσης του Threshold. Τώρα, τη σκυτάλη παίρνει το Verge, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στην ηγεσία της Microsoft, και υποστηρίζει ότι επίκειται το επίσημο λανσάρισμα σε ειδικό event που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 9 είναι αυτό που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε με την κωδική ονομασία «Threshold» και αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο από το επόμενο έτος.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα πρέπει να θυμίζει περισσότερο τα δημοφιλή Windows 7 και να αφήσει κατά μέρος τους «πειραματισμούς» του Windows 8.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τα Modern Windows (Metro) θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στην επόμενη γενιά, αλλά αναμένεται ότι θα υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός προς τους χρήστες desktop συστημάτων.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να υπάρχουν διάφορες βελτιώσεις, σε σχέση με τα Windows 8, όπως η συμπερίληψη ενός μίνι Smart Menu, ξεχωριστών «παραθύρων» για Metro-style εφαρμογών και υποστήριξη εικονικών desktops. Επίσης, το νέο λειτουργικό ενδέχεται να ενσωματώνει και μία πρώιμη εκδοχή της ψηφιακής βοηθού Cortana.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει καν αν το Threshold θα ονομαστεί τελικά Windows 9, η Microsoft φέρεται πρόθυμη, σύμφωνα με το Verge, να προχωρήσει στην παρουσίαση των κύριων χαρακτηριστικών του νέου λειτουργικού συστήματος.

Σε επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και μία preview έκδοση για developers και άλλους ενδιαφερόμενους χρήστες. Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργηθούν και εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές (smartphones και ταμπλέτες).

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft είναι στο τελικό στάδιο της δημιουργίας τους και σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. windows 7 ultimate forever!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons