Πλήρης έλεγχος του Android Wear από την Google

by George Polyzos • On 30-06-2014 • AT 11:56 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

G_Watch_2_2

 

Συσκευές smartwatch με Android Wear είδαμε και θα δούμε περισσότερες στο μέλλον, ωστόσο η Google θα έχει τον πλήρη έλεγχο του λειτουργικού της συστήματος κάτι που σημαίνει ελάχιστες αισθητικές παρεμβάσεις από πλευράς κατασκευαστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ars Technica, η Google πρόκειται να προσφέρει στους κατασκευαστές συσκευών το ίδιο περιβάλλον χρήσης σε όλες τις συσκευές που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android Wear. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζονται περιβάλλοντα χρήσης κατασκευαστών, που συνήθως συναντάμε σε συσκευές Android (π.χ. το Touch Wiz της Samsung ή το Sense της HTC).

Η απόφαση της Google βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλες οι νέες πλατφόρμες που θα χρησιμοποιούν το Android, όπως τα Android Auto και Android TV, θα προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από την συσκευή που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό.

Για παράδειγμα, αν υπάρχουν συσκευές τηλεόρασης, διαφορετικών κατασκευαστών, σε ένα σπίτι, θα υπάρχει ένα περιβάλλον χρήσης που θα προέρχεται μόνο από το Android TV. Το ίδιο θα ισχύει και σε οχήματα που υποστηρίζουν την πλατφόρμα Android Auto. Παράλληλα, η Google θα φροντίζει αυτή για την αποστολή αναβαθμίσεων, αντί για τους κατασκευαστές του υλικού.

Από την πλευρά τους οι κατασκευαστές θα προσφέρουν εφαρμογές και υπηρεσίες για την εκάστοτε συσκευή, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στο περιβάλλον χρήσης. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους σε επίπεδο τιμών και hardware χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση οι κατασκευαστές θα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις οδηγίες της Google για τη δημιουργία προϊόντων που θα χρησιμοποιούν τα Android Wear, Android TV και Android Auto.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons