Πλατφόρμα graph analytics από την DARPA με ηχηρές συνεργασίες

by Nikos Kaimakamis • On 30-06-2017 • AT 9:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H DARPA επιδιώκει να δημιουργήσει μία πλατφόρμα γραφικής ανάλυσης σε συνεργασία με την Intel και την Qualcomm, μεταξύ άλλων. 

H υπηρεσία μελέτης προχωρημένων σχεδίων για το χώρο της άμυνας των ΗΠΑ, η γνωστή DARPA, η οποία εμπλέκεται με τη δημιουργία του ίδιου του Internet έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Hierarchical Identity Verify Exploit (HIVE) με πέντε συμμετέχοντες που θέλουν να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα για τη δημιουργία πλατφόρμας επεξεργασίας γραφικών. Μία τέτοια πλατφόρμα θα μπορούσε να δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ δεδομένων και κατηγοριών, όπως αναφέρει το Tom’s Hardware.

H διαφορά των εργαλείων graph analytics με τα απλά εργαλεία ανάλυσης είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν βάσει αλγορίθμων προκειμένου το κατάλληλο λογισμικό να συγκεντρώσει και να μελετήσει δεδομένα σε μεγάλες ποσότητες πληροφορίας. Εκτιμάται ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει συνδυαστικά με την τεχνολογία machine learning για σκοπούς της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η DARPA φιλοδοξεί να γίνει χρήση της πλατφόρμας της για σκοπούς εξέλιξης της επεξεργασίας δεδομένων.

Η DARPA φιλοδοξεί ότι μέχρι τα μισά του 2021 η πλατφόρμα του HIVE θα παρουσιάσει μία υλοποίηση που θα προσφέρει μία βελτιωμένη κατά 1000 φορές λύση graph analytics σε σχέση με όσες υλοποιήσεις έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Η Intel και η Qualcomm εκτιμάται ότι θα έχουν κομβικό ρόλο σε αυτή την πρωτοβουλία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top