Πλατφόρμα για το Internet of Things από την Qualcomm

by Nikos Kaimakamis • On 30-05-2017 • AT 1:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Qualcomm Mesh Networking Platform φιλοδοξεί να βελτιώσει τις συσκευές του Διαδικτύου των Πραγμάτων. 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην έκθεση Computex, στην Ταϊβάν, η Qualcomm παρουσίασε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορεί να γίνει ο έλεγχος και η βελτίωση των συσκευών που συνθέτουν το σύμπαν του Internet of Things. O σκοπός της Qualcomm είναι να προσφέρει “συνδεδεμένες οικιακές εμπειρίες”, όπως τις ονομάζει, με την Mesh Networking Platform να αποτελεί το εργαλείο που θα μπορεί να ενοποιήσει τις λειτουργίες όλων των συνδεδεμένων έξυπνων συσκευών στο σπίτι του κοντινού μέλλοντος.

Το Mesh Networking Platform της Qualcomm βασίζεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net, στο πρότυπο IPQ40x8/9, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες εφαρμογές του Internet of Things. Μέσα στο chip της Qualcomm περιλαμβάνεται η Wi-Fi Self Organizing feature suite, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση του Wi-Fi, του Bluetooth, του CSRmesh και των τεχνολογιών 802.15.4, για διαγνωστικούς σκοπούς και στοιχεία analytics.

Με την πλατφόρμα της Qualcomm θα δοθεί στους τρίτους κατασκευαστές ένα πρότυπο σχεδιασμού των δικών τους προϊόντων και συσκευών για το Internet of Things, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν μέσα στην πλατφόρμα της Qualcomm για το Internet of Things.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons