Πλατφόρμα για συνδεδεμένα αυτοκίνητα από τις LG και Volkswagen

by George Polyzos • On 06-07-2016 • AT 1:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

vw-budd-e

Η LG Electronics και η Volkswagen AG προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας για την από κοινού έρευνα και ανάπτυξη της πλατφόρμας υπηρεσιών συνδεδεμένου αυτοκινήτου (connected car) επόμενης γενιάς.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Volkswagen Cross-Over για την ενίσχυση της σύνδεσης των οχημάτων. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας cloud, ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι να προσφέρει στους οδηγούς απρόσκοπτη ψηφιακή ζωή με πρόσβαση σε χαρακτηριστικά, όπως έξυπνες υπηρεσίες για το σπίτι και υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία των οχημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η LG και η Volkswagen θα συνεργαστούν για την:
• Ανάπτυξη τεχνολογιών που συσχετίζουν το «συνδεδεμένο αυτοκίνητο» και το «έξυπνο σπίτι», δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι τους -όπως φώτα, συστήματα ασφαλείας και τις προμήθειες του νοικοκυριού- από το δρόμο.
• Ανάπτυξη ενός κέντρου κοινοποιήσεων που κατανοεί το περιεχόμενο με ασφαλή τρόπο με σκοπό να παρέχει συστάσεις στους οδηγούς για να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο.
• Ανάπτυξη τεχνολογίας infotainment (πληροφοριών και ψυχαγωγίας) επόμενης γενιάς για τα «συνδεδεμένα αυτοκίνητα».

connected-cars

Αυτή η πρόσφατη συμφωνία αποτελεί παράδειγμα της μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελής σχέσης της LG και της Volkswagen που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες. Η LG ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρονικών που δεσμεύθηκε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την έναρξη του τμήματος Vehicle Components τον Ιούλιο του 2013. Ακόμη και πριν από τότε, η LG είχε συνεργαστεί στενά με τη Volkswagen από το 2007, παρέχοντας προηγμένα προϊόντα εικόνας και ήχου για τα οχήματα καθιερώνοντας την αξιοπιστία και την τεχνολογική της καινοτομία.

Τον Μάρτιο του 2015, η θυγατρική της Volkswagen, Italdesign Guigiaro, παρουσίασε το GEA πρωτότυπο αυτοκίνητο της εταιρείας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με επτά βασικά εξαρτήματα από την LG Electronics, συμπεριλαμβανομένης της προβολής ολογραμμάτων, το συνδεδεμένο «έξυπνο» ρολόι, τον οπίσθιο φωτισμό και την κάμερα.

Τον Ιούλιο, η LG επιλέχθηκε ως στρατηγικός προμηθευτής ηλεκτρονικών ειδών της Volkswagen ενώ επίσης αναφέρεται ως συνεργαζόμενη εταιρία στο πρόγραμμα FAST (Future Automotive Supply Tracks). Κατά τη διάρκεια της CES νωρίτερα αυτό το έτος, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν μια προηγμένη «έξυπνη» υπηρεσία για το σπίτι που μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από ένα όχημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons