Πλατφόρμα διαχείρισης drones από το Project Wing

by Nikos Kaimakamis • On 09-06-2017 • AT 11:25 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

To Project Wing της Alphabet δοκίμασε με επιτυχία την πλατφόρμα διαχείρισης drones, τα οποία αναμένεται σύντομα να κατακλύσουν τον ουρανό.

Η πλατφόρμα UAS Air Traffic Management (UTM) δοκιμάστηκε με επιτυχία στις 6 Ιουνίου στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο πλαίσιο του ελέγχου των παραμέτρων λειτουργίας του Project Wing. Ο σκοπός του όλου project είναι να καταστεί εφικτή η αυτοματοποιημένη λειτουργία και αυτόνομη πτήση των drones, με τη χρήση cloud υπηρεσιών όπως είναι εκείνες που προσφέρει η Google, με την ελάχιστη παρέμβαση του ανθρώπου.

Στη δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας, τρία drones μπόρεσαν να κινηθούν αυτόνομα, με πολύ μικρή ανθρώπινη παρέμβαση και επιτυχημένη αποφυγή εμποδίων. Η λειτουργία αυτής της πλατφόρμας θα μπορούσε να βοηθήσει τη διαδικασία παράδοσης προϊόντων με τη χρήση drones, μειώνοντας το κόστος και τα σφάλματα.

Στον αμερικανικό εναέριο χώρο υπολογίζεται ότι μέχρι το 2021 θα πετούν 1.62 εκατομμύρια drones, στοιχείο που δείχνει πόσο πολύ χρειάζεται μία τέτοια πλατφόρμα, όπως αυτή που αναπτύσσει η Project Wing και προσφέρει τη δυνατότητα του αυτόματου καθορισμού της πτήσης των drones με την επιλογή της αλλαγής, όποτε παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι την πλήρη εφαρμογή της πλατφόρμας UTM, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ευοίωνα για την μετέπειτα καθιέρωσή της.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons