Χιλιάδες εγκαταστάσεις πλαστών εφαρμογών για το Minecraft στο Google Play

by George Polyzos • On 27-05-2015 • AT 8:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

google-search-engine

Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν περισσότερες από 30 πλαστές εφαρμογές τύπου scareware που διατίθενται στο Google Play για εγκατάσταση.

Οι ψεύτικες εφαρμογές, που παρουσιάζονται ως cheat για το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft, έχουν εγκατασταθεί από περισσότερους από 600.000 χρήστες Android, όπως αναφέρει σχετικά η ESET στο WeLiveSecurity.com. Σε συνέχεια της ειδοποίησης της ESET, η Google έχει αφαιρέσει τις κακόβουλες εφαρμογές από το κατάστημα.

Η ESET ανιχνεύει τις εφαρμογές scareware ως Android/FakeApp.AL. Παρά τις κακές κριτικές των χρηστών και τα αρνητικά σχόλια, το scareware έχει εξαπλωθεί μαζικά τους τελευταίους μήνες. «Η σοβαρότητα της απειλής αυτής βρίσκεται στο γεγονός ότι μπορεί να την έχουν εγκαταστήσει περισσότεροι από τρία εκατομμύρια  χρήστες από το επίσημο Google Play store» τονίζει ο Lukas Stefanko, Ερευνητής Malware της ESET.

Οι πλαστές εφαρμογές χρησιμοποιούν τεχνικές scareware για να ξεγελάσουν τα θύματα ώστε να γραφτούν σε μία υπηρεσία υψηλής χρέωσης. «Για να αποφύγετε την εγκατάσταση κακόβουλων ή ανεπιθύμητων εφαρμογών, αποφεύγετε να «κατεβάζετε» εφαρμογές από ανεπίσημες πηγές και διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας στο Android σας» καταλήγει ο Stefanko.

[Δ.Τ. ESET]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons