Πλαίσιο, η παράδοση της αποτυχίας συνεχίζεται

by Stefanos Kofopoulos • On 25-01-2010 • AT 11:42 am • 27 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

plaisio.gr

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι το site του plaiso.gr όχι μόνο αποτυγχάνει να παραδώσει στην ώρα του αλλά αποτυγχάνει να ενημερώσει τον πελάτη για τον τρόπο που πρέπει να ολοκληρώσει την παραγγελία του. Το παραδέχθηκαν επίσημα και οι ίδιοι άλλωστε. Φαίνεται όπως ότι η αποτυχία στο Πλαίσιο είναι κάτι σαν παράδοση.

Ενώ έχω ακυρώσει την παραγγελία τηλεφωνικά την Παρασκευή το μεσημέρι, τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά τις 1 και κάτι λαμβάνω το email που βλέπετε. Το σύστημα του Πλαίσιο με ενημερώνει ότι η παραγγελία μου τιμολογήθηκε και όλα είναι μια χαρά για να προχωρήσουμε στην παράδοση της Δευτέρα, δηλαδή σήμερα, ενώ έχω ζητήσει και μου έχουν επιβεβαιώσει τηλεφωνικά ότι η παραγγελία ακυρώθηκε από την Παρασκευή το μεσημέρι.

Θέλω να φαντάζομαι ότι οι τα emails και το περιεχόμενο αυτών συντάσσονται αυτόματα, χωρίς την βοήθεια ανθρώπων που επεμβαίνουν μόνο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως η διακοπή της συνέχεια της παραγγελίας ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς το Πλαίσιο όχι μόνο δεν ακύρωσε την παραγγελία αλλά χρέωσε την πιστωτική μου. Μετά την τηλεφωνική διαβεβαίωση του υπαλλήλου ότι η παραγγελία ακυρώθηκε, το Πλαίσιο φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το σύστημα του για κάτι τόσο απλό όσο μια ακυρωτική εντολή. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο όμως είναι η τιμολόγηση στην πιστωτική μου που εδώ και 3 μέρες φαίνεται να έχει τιμολογηθεί και προφανώς το ποσό να προστίθεται στο υπόλοιπο μαζί με τους τόκους.

Θα μου επιστρέψουν άραγε τα χρήματα μαζί με τον νόμιμο τόκο ή την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε κάποιο κατάστημα Πλαίσιο θα μπορώ να φύγω από το ταμείο χωρίς να πληρώσω (επειδή είναι Σαββάτο εννοείται), με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψω την Δευτέρα ή σε καμιά δεκαριά μέρες για τα 570.64 ευρώ;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτά παθαίνουν όταν εγκαθιστούν Navision! :-)

 2. Παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισα και εγω πρόσφατα. Έκανα μια παραγγελία μέσω του site του Πλαισίου, για προιόν που βρισκόταν σε stock. Το email με ενημέρωσε την επομένη οτι το προιόν μου ήταν έτοιμο για παραλαβή απο το κατάστημα Αμαρουσίου The Mall (ευτυχώς δεν ειχα πληρώσει με πιστωτική αλλά επέλεξα πληρωμή με την παραλαβή). Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω το δρομολόγιο, (μένω λιγο έξω απο την Αθήνα). Φτάνοντας διαπίστωσα οτι η παραγγελία μου δεν είχε φτάσει στο κατάστημα, και αναγκαστικά ενας πωλητής έδωσε πάλι την παραγγελία μου.. Ετσι έπρεπε να ξαναφύγω, και να ξαναγυρίσω την επομένη να το παραλάβω.. Κόστος χρόνου και βενζίνης, άνευ λόγου..

 3. Προφανώς έχουν ενημερωθεί από το Σάββατο ξημερώματα για την κατάσταση με email αλλά καμία απάντηση

 4. Σίγουρα θα στα δώσουν. Και τους τόκους και ότι άλλο ζητήσεις. Το ερώτημα είναι άλλο: Αν δεν ήσουν το pestaola.gr (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο .gr), τότε θα στα έδιναν;

  • Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου τα δώσουν όταν αποτυγχάνουν να εκτελέσουν κάτι τόσο απλό όσο μια ακύρωση της παραγγελίας καθολικά από το σύστημα τους. Άσε που όλο αυτό είναι discrimination μεταξύ online και offline πολιτικής κλπ. Anyway σε κάθε περίπτωση το Πλαίσιο δεν υπάρχει πλέον για μένα. Τέλος

 5. Ειναι ένα ακόμα παράδειγμα του ότι κάποιοι έχουν επαναπαυθεί στις “δάφνες” του παρελθόντος και δεν δείχνουν προσαρμόζονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς και των αναγκών του πελάτη, που πλέον έχει πολλές επιλογές και βέβαια την δύναμη να ενημερώνεται, να ενημερώνει και τελικά να επιλέγει με τελικό σκοπό το αυτονόητο… δηλαδή την εξυπηρέτηση και το value. Το αυτονόητο όμως δεν φαίνεται να ισχύει για όλους! π.χ. όπως αναφέρεις παραπάνω το ” …για κάτι τόσο απλό όσο μια ακυρωτική εντολή. ”

  Αναγνωρίζουμε ότι λάθη γίνονται αλλά και για το συγκεκριμένο περιστατικό και διαβεβαιώσεις… big #fail

  Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο τυχόν ενέργείες κατόπιν εορτής (αν ποτέ γίνουν) θα έχουν τα αποτελέσματα τα οποία πιστεύουν ότι θα έχουν καθώς και αυτό το μοντέλο χάνει την αποτελεσματικότητά του.

  • Ναι διάολε, είναι πολύ απλό όλο αυτό. Δηλαδή τι άλλο να πω!

   Δεν ξέρω περί δάφνες κλπ, αυτό που ξέρω είναι ότι βρίσκομαι εκτός προγραμματισμού για δουλειά που ήθελα να κάνω και από ό,τι διαβάζω στο email είμαι και χρεωμένος. Δηλαδή τι άλλο χρειάζεται για να είναι πιο fail από τετραπλό fail?

 6. Η παράδοση της αποτυχίας και η αποτυχία της παράδοσης…
  Not good.

 7. Οι περισσότεροι που έχουν ασχοληθεί από παλιά με υπολογιστές αναγνωρίζουν τη θέση του “Πλαίσιο” στην διάδοση της πληροφορικής στην Ελλάδα.
  Δυστυχώς κάποια στιγμή κάποιος manager αποφάσισε ότι προείχε η εκρηκτική ανάπτυξη της αλυσίδας για να αυξηθούν οι εν δυνάμει πελάτες, εις βάρος όμως της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  Από τα παραδείγματα που όλοι μας αναφέραμε φαίνεται ότι το Πλάισιο έχει σοβαρό πρόβλημα στα logistics.
  Δεν ξέρει που έχει τι, πότε το τιμολογεί και που το στέλνει. Ίσως να είναι θέμα ERP πλατφόρμας οπως αναφέρθηκε παραπάνω, κατά τη γνώμη μου όμως φταίει και το ότι για να στελεχωθεί αυτή η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων έχει επιλεγεί φτηνό και μη εξειδικευμένο προσωπικό.
  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπεις μερικές φορές μόνο μαθητευόμενους, με τους οποίους συχνά δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Έτσι και στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο υπάλληλος που διαβεβαίωσε τηλ ότι η παραγγελία έχει ακυρωθεί, ανήκει μάλλον σε αυτή την κατηγορία.

 8. Μάλλον δεν έχεις κάνει αρκετές παραγγελίες που θα σε φέρουν σε σημείο να τους κόψεις… έτσι δεν είναι ?…

  Εγώ το ΠΛΑΙΣΙΟ το έχω κόψει εδώ και πάρα πολύ καιρό… (κάνει κακό στην υγεία και στην ψυχική γαλήνη ξέρεις..) χεχεε…

  • Πλέον ούτε σε κατάστημα δεν θα μπαίνω. Τέλος

 9. Προσωπικά μου έκανε κακή εντύπωση που δεν εξυπηρετήθηκα πριν δίμηνο με παραγγελία που ήθελα να δώσω και συγκεκριμένα 2GB επέκταση μνήμης φορητού με πλήρη στοιχεία τόσο του φορητού όσο και της SO-DIMM με εξαντλητική περιγραφή κωδικών, προδιαγραφών κτλ. στην ουσία αυτό που ήθελα το είχα δώσει στο πιάτο έτοιμο (όπως αποδείχτηκε αργότερα σε άλλο κατάστημα) και μιλούσα στο τεχνικό προσωπικό, όχι σε πωλητές.
  Απάντηση στο email μου ή στο κινητό μου περίμενα, δεν πήρα ποτέ!
  Αυτά για ένα κατάστημα που υποτίθεται δεν είναι super market με ολίγα ηλεκτρονικά αλλά lidl.

  Μήπως έχει πανσέληνο εντός πλαισίου βέβαια!

 10. Βρε παιδιά.. το ΠΛΑΙΣΙΟ κακά τα ψέματα, έχει καταντήσει μανάβικο… Οπότε, πώς σε ένα μανάβικο χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.. έτσι κ εκεί…

 11. Πρόσφατα… σε παραγγελία από το plaisio.gr

  Δέσμευση του ποσού και στην συνέχεια αντί να γίνει έγκριση του συγκεκριμένου ποσού (από κατάσταση δέσμευσης να ολοκληρωθεί η πληρωμή) κάνουν δύο νέες χρεώσεις…

  Αποτέλεσμα συνολικά 3 δεσμεύσεις με συνολικό 2χ του ποσού που όφειλα. Καθώς η κάρτα είναι χρεωστική έπρεπε να περιμένω 8 ημέρες ώστε να αποδεσμευτεί το ποσό που “ξέχασαν” και δεν έβλεπαν ότι τι είχαν δεσμεύσει….

  • Ευτυχώς εμένα είναι πιστωτική και από την προηγούμενη επικοινωνία που είχα μου είπαν για ένα δεκαήμερο μέχρι να επιστρέψουν τα λεφτά πίσω.

   Τώρα σε τηλεφωνική επικοινωνία μου είπαν ότι η παραγγελία έχει ακυρωθεί και δεν θα παραλάβω κάτι αλλά σε ερώτηση για τόκους και ποσό μου είπαν ότι θα πάρω το ποσό πίσω. Αναρωτιέμαι όμως το 10ήμερ που θα περάσει και η πιστωτική θα είναι -570 ευρώ η τράπεζα τι θα υπολογίσει για αυτό;

   Ευτυχώς που ΔΕΝ έβαλα την χρεωστική μου.. good point!!!

   • Θα σε χρεώσει τόκους η τράπεζα για το διάστημα αυτό των 10 ημερών. Κακώς που δεν έβαλες την χρεωστική γιατί εκεί δεν πληρώνεις τόκους, τα χρήματα είναι δικά σου. Απλά μετά στα επιστρέφουν και όλα ΟΚ.

    Αντε να βγάλεις τώρα άκρη και να δεις τι τόκους σε χρεώσαν και να ζητάς απο το Πλαίσιο να στα επιστρέψουν.

   • Η πιστωτική κάρτα δεν χρεώνει ποτέ τόκους αν ο λογαριασμός πληρώνεται κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξεώς του.

 12. Titana, εντελώς φιλικά, νομίζω ότι ξέφυγες λίγο. Έπαιξες με το σύστημα του καταστήματος και βρήκες λάθη. Λάθη όμως έχουν όλα τα συστήματα και γι’ αυτό συνέχεια αναβαθμίζονται και αναδιοργανώνονται. Δεν είναι στάσιμα νερά, αλλά δυναμικοί οργανισμοί. Έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι αλλά η έκταση που έχει πάρει βρίσκει έδαφος μόνο σε αναγνώστες του τύπου “κι εμένα πριν 2 μήνες….”.

  Το ίδιο όμως θα συνέβαινε σχεδόν σε όλα τα e-shop, αν όχι το ίδιο συμβάν, κάπου όλα πάσχουν. Καλό είναι λοιπόν να μη γίνεται μονομερής πληροφόρηση. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και με άλλες εταιρίες και του εξωτερικού. Εγώ περιμένω από το καλοκαίρι 2009 επιστροφή χρημάτων από το yoox. Να μιλήσω για τόκους;

  * όταν δίνουμε τον αριθμό της πιστωτικής μας είμαστε επιφυλακτικοί και διαβάζουμε σχολαστικά 7 σελίδες με όρους συναλλαγής! Άλλωστε το πλαίσιο υποστηρίζει και αντικαταβολή που είναι πιο ασφαλής..

  • Δεν έπαιξα με το σύστημα, πήγα να κλείσω ένα deal με το δικό μου κομμάτι να είναι εντάξει (aka πληρώνω) και το Πλαίσιο όχι. Πρότεινα λύσεις για να διορθώσουν το πρόβλημα και απάντησαν εν μέρη σε αυτό με το σχόλιο προ ημερών. Πριν λίγο μου έστειλαν και Excel για να με βεβαιώσουν ότι έχουν ακυρώσει την παραγγελία, κάτι που δεν μου το πρότεινε κανείς τηλεφωνικά, ούτε απάντησαν στα emails μου.

   Τώρα αν κάποια μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες είναι δικό τους θέμα. Αν πρόσεξες έχει θετικές και αρνητικές.

   Κάπου όλα πάσχουν φυσικά αλλά η εμπειρία που έχω ήταν αυτή και την ανέφερα σε δύο posts. Ακόμα και το μικρό θέμα να διορθώσουν είναι καλό για όλους.

   Όσο για την πιστωτική και τους όρους χρήσης πάμε πίσω στο προηγούμενο post και έχ εξηγήσει εκεί γιατί και πως. Αν θέλουν να είναι ΟΚ με τους δικηγόρους είναι δικό τους θέμα, εγώ είμαι πελάτης όμως και θέλω η εμπειρία μου να είναι καλή με το Πλαίσιο και όχι το μαγαζάκι 50τμ της Στουρνάρη

 13. Πρώτα από όλα το Πλαίσιο χρησιμοποιεί SAP και όχι Navision.

  Δεύτερον έχει παραβρεθεί πολύ καλός φίλος σε παρουσίαση της SAP Hellas παρέα με το Πλαίσιο και έγινε παραγγελία on line και παραδόθηκε πριν το τέλος της παρουσίασης.

  Σε όλα τα συστήματα υπάρχουν προβλήματα.

  Εγώ στο όλο case βρήκα το πρώτο λάθος ότι δεν ήταν εμφανές ότι για παράδοση το Σάββατο πρέπει να κανείς ειδική σημείωση.

  Δεύτερον ότι δεν ακύρωσε ο πολίτης την παραγγελία άμεσα και χρεώθηκε η πιστωτική.

  Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και προσωπικές απόψεις που είναι σεβαστές.

  Δεν είναι σωστό από δυο λάθη να ακυρώνουμε κάτι συνολικά.

  • Λάθος είναι επίσης η αναφορά στις σελίδες όρων χρήσης σε πολύ άβολο σημείο αντί για ένα link στο text παράδοση 24 σε ώρες – άμεσα διαθέσιμο. Εκεί εύκολα εξηγείς τι και πως και πότε. Απλά πράγματα. Ακόμα και ένας έλεγχος για την ώρα που μπαίνει η παραγγελία ώστε να βγει ειδοποίηση ότι θα παραδοθεί αύριο ή όχι.

   Προφανώς και σε όλα τα συστήματα υπάρχουν προβλήματα, το θέμα είναι πόσο φιλικά προς τον πελάτη είναι αυτά

 14. Αυτό είναι το κέρδος για το πλαίσιο από αυτό το post.
  Πολύ καλό θα ήταν να δημιουργήσεις και ένα e-mail με της παρατηρήσεις σου προς το Πλαίσιο.
  Εγώ πάντως από το πλαίσιο είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Παντού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και προφανώς για το πλαίσιο υπάρχουν πολλά.

  • Έχουν λάβει λεπτομερές feedback εδώ και μέρες

 15. ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣ TITANA , ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ , ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ

  • Σε παρακαλώ γράψε με πεζά, αν έχεις να προτείνεις κάτι στην κουβέντα κάτω. Από αυτό που εσύ λες εμπάθεια το site του Πλαίσιο θα γίνει λίγο καλύτερο. Τελεία.

 16. Titana και εγώ μαζί σου, ποσταρα στο myplaisio και εβαλα το λινκ απο το αρθρο σου.

  • Πρεπει καποια στιγμη να μας παρέχουν υπηρεσίες αφου σαν πελάτες τους πληρώνουμε. ΕΛΕΟΣ πια με την ελληνικη μας πραγματικοτητα

Top

Show Buttons
Hide Buttons