Πιθανή συνεργασία MediaTek και Apple για τα iPhone modems

by Nikos Kaimakamis • On 20-07-2018 • AT 9:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η κρίση στις σχέσεις της Qualcomm με την Apple δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πιθανή ανάθεση του έργου κατασκευής των iPhone Modems στην MediaTek. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το 9to5Mac, η MediaTek αναμένεται να γίνει ο δεύτερος κύριος προμηθευτής της γκάμας των iPhone με modems πέρα από την Intel, στην οποία δίδεται η μερίδα του λέοντος στην κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού εξαρτήματος για ένα μοντέρνο smartphone.

Στο σημείο αυτό είναι καλό να τονιστεί ότι η MediaTek έχει ήδη ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω στην τεχνολογία 5G, στοιχείο που την καθιστά πολύ δελεαστική για την προμήθεια των κατασκευαστών που θέλουν να φέρουν τα πρώτα 5G smartphones στην αγορά.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν τα iPhone του 2019 θα υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με διάφορες διαδικτυακές πηγές. Σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι τα Android phones θα είναι εκείνα που θα έρθουν εξοπλισμένα με 5G modems, εντός του 2019, ενώ η Apple αναμένεται να ακολουθήσει λίγο αργότερα, πιθανόν στις αρχές του 2020.

Εκτός από την προμήθεια των 5G Modems, η MediaTek θεωρείται σίγουρο ότι θα εξοπλίσει το Apple HomePod με τους απαραίτητους πομποδέκτες Wi-Fi.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons